ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

Συνάντηση Κικίλια με τον Υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Υπουργό Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας Khalid bin Abdulaziz Al-Falih, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

Οι δύο Υπουργοί επαναβεβαίωσαν τις άριστες διμερείς σχέσεις και στον τομέα του τουρισμού, ενώ ο Σαουδάραβας Υπουργός ζήτησε να ενταχθούν στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας στην επιχειρηματική αποστολή που θα συνοδεύσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στη Σαουδική Αραβία, καθώς, όπως τόνισε, θεωρεί ότι ο τουριστικός τομέας είναι ιδανικός για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Ο Σαουδάραβας Υπουργός εξήρε την εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού και τα αποτελέσματα στον τομέα της αντιμετώπισης της πανδημίας. Ζήτησε την τεχνογνωσία της Ελλάδας με βάση την εμπειρία της στην υποδοχή και ικανοποίηση επισκεπτών διαχρονικά, ενώ σημείωσε τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα του στους τομείς της μεταποίησης, εφοδιαστικής αλυσίδας, καθαρής ενέργειας, συνδεσιμότητας ανθρώπων και αγαθών και στον τομέα του τουρισμού.

Ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει εντείνει τις προσπάθειές της για τη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τις επενδύσεις, αφήνοντας στην άκρη τις καθυστερήσεις και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί workshop με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τομείς που η κάθε χώρα παρουσιάζει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και την παρουσίαση επενδυτικών ευκαιριών υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε τη σημασία συμπερίληψης των σημαντικότερων ελληνικών τουριστικών ενώσεων στο υπό δημιουργία «Business Council», στο πλαίσιο του Κοινού Προγράμματος Δράσης 2021-2023 μεταξύ των δύο χωρών.

Σχολιάστε