ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σχέδια δημιουργίας 10 καταδυτικών πάρκων στην Κρήτη

Δέκα είναι τα καταδυτικά πάρκα που μέχρι σήμερα σχεδιάζονται σε ολόκληρη την Κρήτη, με κάποια από αυτά να έχουν πάρει ήδη ΦΕΚ και να βρίσκονται στην τελική φάση πριν την ολοκλήρωση τους.

Το χαμηλό σχετικά κόστος για τη μελέτη και την κατασκευή των πάρκων, αλλά και η υψηλή υπεραξία που παρέχουν σε μια περιοχή, θεωρούνται σημαντικές προϋποθέσεις για φορείς και δήμους να επενδύσουν στη συγκεκριμένη προοπτική, θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να προσελκύσουν μια σταθερή μορφή τουρισμού, η οποία έχει μεγάλες δυνατότητες ως προς τα έξοδα που θα πραγματοποιήσει, αλλά και που ενεργοποιείται σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στα νότια της Κρήτης όπου φαίνεται ότι ο βυθός και μεγαλύτερα βάθη έχει, αλλά και μεγαλύτερο πλούτο για να προσελκύσει επισκέπτες που ασχολούνται με τον καταδυτικό τουρισμό.

Την ίδια στιγμή βέβαια, στη νότια Κρήτη υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη σχολών κατάδυσης, οι οποίες και θεωρούνται προαπαιτούμενο για να μπορέσει να επιτύχει μια επένδυση καταδυτικού πάρκου.

Μέχρι σήμερα, βρίσκονται σε διαδικασίες υλοποίησης ή σε τελικό στάδιο καταδυτικά πάρκα σε Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο, Μονοναύτη, Χερσόνησο, Σταλίδα, Ρέθυμνο, Αγία Γαλήνη, Πλακιά, Αποκόρωνα και Σχοινάρια.

Πηγή : www.patris.gr

Σχολιάστε