ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

Τέλος στη τουριστική σαιζόν για την Κρήτη από την Βόρεια Ευρώπη;

Μετά την Φινλανδία και η Νορβηγία επαναφέρει περιορισμούς λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο τίτλος της πιο σύντομης τουριστικής περιόδου μάλλον θα απονεμηθεί στο φετινό καλοκαίρι, καθώς έναν μήνα μετά την άρση των περιορισμών στα ταξίδια, η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα μας από αρχές οδηγεί χώρες της βόρειας Ευρώπης στην απόφαση για επαναφορά των περιορισμών στα ταξίδια από και προς την χώρα μας.

Μετά την απόφαση των Φινλανδικών αρχών να επαναφέρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για αρκετές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα,  προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού, ακολούθησε αντίστοιχη απόφαση της Νορβηγίας η οποία  ανακοίνωσε ότι θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα 10 ημερών όλοι όσοι φτάνουν στη χώρα από τη Βρετανία, την Αυστρία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία, αρχής γενομένης από τις 22 Αυγούστου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 σε αυτές τις χώρες.

Παρόμοιοι περιορισμοί θα επιβληθούν επίσης και στους ταξιδιώτες από την Κοπεγχάγη, την πρωτεύουσα της Δανίας, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας.

Υπενθυμίζεται πως την απόφαση της Φινλανδίας ακολούθησε η ακύρωση των τουριστικών πακέτων και για την Κρήτη από μεγάλους tour operator όπως o Aurikomatkat και η TUI, κάτι που αναμένεται να συμβεί και μετά την απόφαση των αρχών της Νορβηγίας.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με σχετική έρευνα, το 2019 το ποσοστό ταξιδιωτών που αφίχθησαν στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων ανήλθε σε 13,3% από την Νορβηγία και 8,7% από την Φινλανδία.

Η μεγάλη αγωνία όλων είναι τι θα πράξουν στην συνέχεια το Ηνωμένο Βασίλειο (με ποσοστό αφίξεων 16,1%), η Δανία (αφίξεις 12,5%) και η Σουηδία (αφίξεις 12,4%).

Σε περίπτωση που ανακοινωθούν και από αυτές τις χώρες ανάλογοι περιορισμοί στα ταξίδια από και προς την χώρα μας, τότε – με δεδομένο το ότι θα ακολουθήσουν και οι tour operator – η φετινή τουριστική σαιζόν στην Κρήτη θα έχει διαρκέσει μόλις έναν μήνα!

Σχολιάστε