ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΤΑΙΠΕΔ: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Grimaldi οι διεκδικητές του Λιμανιού Ηρακλείου

Με δύο διεκδικητές προχωράει ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση του 67% του λιμένα Ηρακλείου (ΟΛΗ ΑΕ.), καθώς προ ολίγου ανακοινώθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο διεκδικούν η συμμαχία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – AVIAREPS ΕΛΛΑΣ Α.Ε. – NECTAR HOLDINGS LTD και το κοινό μπλοκ Grimaldi Euromed S.p.A. & Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε.

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης υποβολής προσφορών θα εκκινήσει άμεσα. Οι φάκελοι των προσφορών των υποψήφιων επενδυτών θα αποσφραγιστούν την Τετάρτη 26 Απριλίου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στην ΟΛΗ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηρακλείου.

Στον διαγωνισμό αξιοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει τις εταιρείες «Deloitte Business Solutions – Ευρωσύμβουλοι Α.Ε.» ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο, την εταιρεία «Φορτσάκης – Δρακόπουλος – Μυλωνογιάννης & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία» ως νομικό σύμβουλο, και το «Γραφείο Δοξιάδη Σύμβουλοι για Ανάπτυξη και Οικιστική Α.Ε.» ως τεχνικό σύμβουλο.

mononews.gr

Σχολιάστε