EΚΘΕΣΕΙΣ

Τα ποιοτικά κρητικά πιστοποιημένα προϊόντα στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών SIAL PARIS 2018

Συνεχίζοντας την προσπάθεια που προάγει την εξωστρέφεια και με στόχο τη διείσδυση των τοπικών ποιοτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε

με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών SIAL PARIS 2018, στη Γαλλία.

Η SIAL PARIS είναι μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και αποτελεί πηγή έμπνευσης για την καινοτομία στο διατροφικό τομέα.

Διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο του Παρισιού «Paris – Nord Villepin».

Στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος περισσότερες από 7200 επιχειρήσεις από 109 χώρες, παρουσιάζοντας πάνω από 400.000 προϊόντα.

Παράλληλα αναμένεται, οι εμπορικοί επισκέπτες να ξεπεράσουν τους 160.000 της προηγούμενης διοργάνωσης, επαγγελματίες του κλάδου της διατροφής.

18 επιχειρήσεις της Κρήτης παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης προσελκύοντας το ενδιαφέρον των αγοραστών. Η παρουσία στο περίπτερα της Περιφέρειας Κρήτης που φιλοξένησε τους συμμετέχοντες, ήταν εντυπωσιακή και έδωσε τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες του νησιού, να παρουσιάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο & ελιές, οπωροκηπευτικά, μέλι, βότανα, ρακή, αρτοσκευάσματα, παξιμάδια, ζυμαρικά, ξίδι, αρτύματα κ.α. «κλέβοντας» για μια ακόμα φορά τις εντυπώσεις των επισκεπτών και δίνοντάς τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους θησαυρούς της Κρήτης.

Στην έκθεση παραβρέθηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενή τομέα Περιφέρειας Κρήτης, Μανόλης Χνάρης καθώς και ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Τάσος Κουρουπάκης.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε γαστρονομικό δρώμενο κατά τη διάρκεια του οποίου, ο Chef, Ανδρέας Μαυρομάτης, ετοίμασε γαστριμαργικές δημιουργίες, που παρασκευάστηκαν με τοπικά προϊόντα, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γευτούν, μέσα από τις κρητικές συνταγές την υψηλή ποιότητα τους και τη γευστική τους υπεροχή.

Σε δήλωση του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης είπε: «Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι να προωθηθούν τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, να στηριχτεί και να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία. Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, καθώς και τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού, έδωσε την ευκαιρία στις κρητικές επιχειρήσεις να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους, μέσα από μια συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια. Τα προϊόντα μας αξίζουν να έχουν τη θέση και την αναγνωρισιμότητα στις διεθνείς αγορές, που να αντικατοπτρίζει την ποιότητα και την μοναδικότητά τους. Ως Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζουμε το τρίπτυχο ποιότητα – εντοπιότητα – εξωστρέφεια και όλες οι ενέργειες μας, συγκλίνουν στην επίτευξη του στόχου αυτού»

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης , η Εμπορική Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία, Ευφροσύνη Μίτα, η πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας στο Παρίσι, Σέτα Θεωδορίδη , καθώς και οι Αντιπεριφερειάρχες πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Γιάννης Φοντάνας, της Περιφέρειας Πελοπονήσσου Θανάσης Γκίκας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Γιώργος Λαδόπουλος, και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γερακίνα Μπισμπινά. Τέλος πολλοί επιχειρηματίες, οι οποίοι γεύτηκαν τα μοναδικά κρητικά προϊόντα , πραγματοποίησαν επαγγελματικές B2B συναντήσεις, με σκοπό μελλοντικές συνεργασίες.

Την αποστολή της Κρήτης υποστήριξαν επίσης από το επιμελητήριο Ηρακλείου το μέλος της διοίκησης, Γιάννης Σμυρνάκης και η υπάλληλος Ελένη Στεφανουδάκη και από το επιμελητήριο Χανίων τα μέλη της διοίκησης, Δημήτρης Μουντάκης και Μιχάλης Χαιρετάκης.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξε το στέλεχος της Π.Ε. Λασιθίου, Ελένη Δρακωνάκη. Διανεμήθηκε τέλος σε όλους τους επισκέπτες προωθητικό υλικό του ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιεί η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, με τίτλο «The European Food masters – taste the authentic».

Σχολιάστε