ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Τζορτζ Χάλακ: Ο ισχυρός επιχειρηματίας πίσω από την Air Mediterranean

Την είδηση την διαβάσατε χθες στο holidaynews. Ότι μια Λιβανο-κουβεϊτιανή επένδυση, μια νέα αεροπορική εταιρία, η Air Mediiterranean με έδρα την Ελλάδα και βάση της το Ελευθέριος Βενιζέλος ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της με απευθείας πτήσεις για έξι προορισμούς, το  Λονδίνο, την Στοκχόλμη, την Τζέντα, την Καζαμπλάνκα, το Χαρτούμ και την Βαγδάτη. Ένα όνειρο ζωής για τον ισχυρό επιχειρηματία Τζόρτζ Χάλακ στο οποίο συνέβαλε για να υλοποιηθεί και ο σεϊχης Χαμάντ Αλ Θανί, ιδρυτής της Qatar Airways.
Ενδεχομένως σε πολλούς το όνομα Τζόρτζ Χάλακ να μην λέει τίποτα.

Άλλωστε ο ίδιος φρόντιζε πάντα να κρατά χαμηλό προφίλ και να αποφεύγει τα πάρε δώσε με τους δημοσιογράφους και τα μίντια γενικότερα. Τον χαρακτηρίζουν, ίσως όχι άδικα, «αόρατο» επιχειρηματία καθώς ενώ είχε επι δεκαετίες επαφές με όλες τις κυβερνήσεις, σπάνια έβλεπες το όνομα του στα ρεπορτάζ των εφημερίδων.

Βέβαια κάποια πράγματα ήταν σχεδόν αδύνατο να μείνουν κρυφά, για παράδειγμα, η χρηματική βοήθεια που φέρεται να έδωσε στον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου προκειμένου να αγοράσει την περίφημη ροζ βίλα της Εκάλης. Μια υπόθεση που απασχόλησε την εποχή εκείνη όσο καμία άλλη καθώς η μεθόδευση της αγοράς της θεωρήθηκε σκανδαλώδης εξαιτίας του τιμήματος των 170.000.000 δραχμών, το οποίο καλύφθηκε στο «πόθεν έσχες» του 1994 με τα δανεικά που φέρονται ότι έδωσαν στον Ανδρέα ο Κάρολος Παπούλιας, ο έμπορος όπλων Τζορτζ Χάλακ, το στέλεχος του ΟΤΕ Θέμης Λαμπρινόπουλος και ο επιχειρηματίας Γιάννης Αλεξίου: 40.000.000 δραχμές έκαστος.

Η αγάπη του Τζόρτζ Χάλακ για την χώρα μας είναι γνωστή, όπως και ο σεβασμός του απέναντι στην θρησκεία. Φημολογείται μάλιστα ότι υπήρξε και ο κύριος χορηγός για την μεταφορά των λειψάνων της Αγ. Βαρβάρας στην χώρα μας. Γεγονός είναι πάντως πως σε ότι και αν έκανε ο επιχειρηματίας ποτέ του δεν φείδονταν χρημάτων.

Στο γάμο του μικρότερου του γιου, Φάντι Χάλαγκ που παντρεύτηκε την ελληνίδα σύζυγο του στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Βουλιαγμένη, ήταν παρών ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, Νίκος Παπανδρέου μα τη σύζυγό του Αλεξία, ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τη σύζυγό του Χριστίνα, ο Αντώνης Λιβάνης, ο Γεράσιμος Αρσένης με τη Λούκα Κατσέλη.

Μάλιστα μετά το μυστήριο ακολούθησε πάρτι στο Grand Resort Lagonissi και την έκπληξη της βραδιάς έκανε ο Σάκης Ρουβάς ο οποίος τραγούδησε για τους νεόνυμφους και τους καλεσμένους. Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά ο Σάκης Ρουβάς αμείφθηκε με 50.000 ευρώ για να τραγουδήσει περίπου 2,5 ώρες ενώ καταναλώθηκαν μεγάλες ποσότητες σαμπάνιας Moet και Dom Perignon ενώ η βραδιά έκλεισε με πυροτεχνήματα.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση που πραγματοποίησε η Air Mediterranean την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου για να γιορτάσει τους νέους  προορισμούς της, με αφετηρία την Αθήνα,  στο Φουαγιέ του θεάτρου ‘Παλλάς’ στην Αθήνα, παρουσία πολλών διακεκριμένων επισκεπτών. 

Σχολιάστε