Uncategorized

Τουρισμός: Δυναμική εκκίνηση στις προκρατήσεις Ρώσων για το 2018

Σε υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι διαμορφώνονται, μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου, οι προκρατήσεις των Ρώσων για οργανωμένες διακοπές στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ένωση Ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί κορυφαίο προορισμό των Ρώσων και το 2018, παρά το γεγονός ότι θα είναι ακριβότερη έως και κατά 10%.

Η τάση στις προκρατήσεις οφείλεται, εν μέρει, στο ότι οι μεγάλοι ρώσοι τουρ οπερέιτορ άνοιξαν νωρίτερα τις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2018, προσφέροντας στις προκρατήσεις εκπτώσεις που φθάνουν το 30% στα ξενοδοχεία.

Στην Mouzenidis Travel, καταγράφεται αύξηση 35-40% των προκρατήσεων για Ελλάδα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και η TUI Ρωσίας ανέφερε διπλάσιες προκρατήσεις από πέρυσι.

Στους τουρ οπερέιτορ Biblio-Globus και ANEX Tour μέχρι στιγμής η ζήτηση στις προκρατήσεις για Ελλάδα βρίσκεται στα περυσινά επίπεδα. Στον ANEX Tour υπάρχει μεγάλη ζήτηση για κρατήσεις σε πεντάστερα ελληνικά ξενοδοχεία, ιδιαίτερα στις διακοπές τον Αύγουστο και το Μάιο.

Εν τω μεταξύ, οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ υπολογίζουν ότι το κόστος των διακοπών στην Ελλάδα θα αυξηθεί από 2 έως 10%, ως αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης από ευρωπαίους τουρίστες, της έναρξης ισχύος του τέλους διαμονής και της αύξησης λοιπών φόρων στην Ελλάδα αλλά και του κόστους αερομεταφορών.

Ήδη, σύμφωνα με τον ANEX Tour, ελληνικά ξενοδοχεία έχουν αυξήσει τις τιμές από 1-2% ενώ στον Biblio-Globus εκτιμούν ότι οι αυξήσεις στο κόστος των διακοπών δεν θα υπερβούν το 3-5%. Στην TUI Ρωσίας όμως εκτιμούν ότι το κόστος θα αυξηθεί κατά 10%.

Σχολιάστε