ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Τουριστικό προβάδισμα για τις χώρες με ταχείς εμβολιασμούς

Τουριστικό προβάδισμα κατά την περίοδο ανάκαμψης φαίνεται πως θα έχουν οι χώρες που διαχειρίζονται καλύτερα τα  προγράμματα εμβολιασμών, τόσο ως αγορές εξερχόμενου τουρισμού όσο και ως ασφαλείς προορισμοί.

Οι ενδείξεις λένε ότι οι ταξιδιώτες θα δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια περισσότερο απο ποτέ, και ιδιαίτερα στην υγεία, επιτρέποντάς της να καθορίσει την επιλογή προορισμού, επομένως οι τουρίστες το 2021 θα τείνουν να επιλέγουν προορισμούς που ηγούνται της διενέργειας εμβολίων στον πληθυσμό, όπως το Ισραήλ και τα ΗΑΕ, και όχι τους παραδοσιακούς ηλιόλουστους προορισμούς της Μεσογείου οι οποίοι έχουν πιο βραδείς ρυθμούς εμβολιασμών.

Οι τουριστικές αγορές που έχουν επιτύχει ανοσία της αγέλης είναι πιθανό να προτιμούν εξίσου ασφαλείς προορισμούς για τις διακοπές τους. Από την άλλη, εφόσον συνεχίζει να υπάρχει η δυνατότητα διασποράς του ιού από όσους εμβολιαστούν, οι τουρίστες αυτοί θα μεταφέρουν τον ιό στους τουριστικούς προορισμούς προκαλώντας εξάρσεις του όπου δεν υπάρχει ανοσία αγέλης. Αυτό δεν θα ισχύει για τους προορισμούς όπου θα υπάρχει ικανό επίπεδο ανοσίας.

Βάσει απόλυτων αριθμών δόσεων εμβολίων όπως παρουσιάζονται στη σελίδα Our World in Data, οι ΗΠΑ είναι στην κορυφή με 76,9 εκατ. δόσεις και ακολουθούν η Κίνα (40,5 εκατ.), το Ην. Βασίλειο (21 εκατ.) και η Ινδία (14,3 εκατ.). Επιπλέον, ξεπερνούν το ένα εκατ. δόσεων το Ισραήλ, η Τουρκία, η Ρωσία, ο Καναδάς, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Χιλή, τα ΗΑΕ, η Ινδονησία και το Μπαγκαλντές.

Σχολιάστε