ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Το κορυφαίο βρετανικό National Geographic Traveller «αφιερώνει» το νέο του τεύχος στην Ελλάδα & προτείνει στους αναγνώστες του όσα πρέπει να επισκεφτούν στη χώρα μας

Μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο ITV News ότι, «όλοι οι Βρετανοί, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα», έρχεται ο ίδιος ο βρετανικός ηλεκτρονικός και έντυπος τύπος να «υμνήσει» τη χώρα μας προτρέποντας τους αναγνώστες του να την επισκεφτούν.

Πιο συγκεκριμένα το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό  National Geographic Traveller UK έχει αφιερώσει αρκετές σελίδες στο νέο του τεύχος (Απρίλιος 2021) στη χώρα μας προτείνοντας λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς, «αφήνοντας» τα νησιά και εστιάζοντας σε υπέροχους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, «εξερευνώντας» αξιοθέατα και ιστορίες της από τη Μακεδονία -κάνοντας συγκεκριμένα αφιέρωμα στις λίμνες και τον οινοτουρισμό- μέχρι τα κάστρα και τις χερσονήσους της Πελοποννήσου. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι το εξώφυλλο του τεύχους με κεντρικό τίτλο «Ελλάδα» και υπότιτλο: «Ανακαλύψτε τα θαύματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και άθικτες χερσονήσους, αρχαία μνημεία, ζωντανές πόλεις και βουνά βυθισμένα στους μύθους».

Εκφράζοντας λοιπόν «αισιοδοξία» για το άνοιγμα της ελληνικής τουριστικής αγοράς, το βρετανικό μέσο φιλοξενεί 18 σελίδων αφιέρωμα στο εσωτερικό του για τη χώρα μας με τίτλο : «Στην ελληνική ενδοχώρα» και υπότιτλο: «Από τα οχυρωμένα κάστρα της Μακεδονίας ως τις γραφικές χερσονήσους της Πελοποννήσου εξερευνούμε τις ιστορίες, τα αξιοθέατα και τις εμπειρίες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Αυτή είναι η πολιτιστική πυξίδα της χώρας – ο ήλιος γύρω από τον οποίο έλκονται τα 6.000 νησιά της – έδρα εξαιρετικών κλασικών μνημείων, παγκόσμιου επιπέδου διαδρομών για πεζοπορία, πλούσιας πανίδας, ηλιόλουστων ακτογραμμών και των ζωντανών πόλεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».

Τα κείμενα του αφιερώματος συνοδεύει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από προορισμούς όπως η Χαλκιδική, τα Ζαγοροχώρια τα οινοποιεία της Νάουσας, το μαντείο των Δελφών, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Μάνη, τη Μονεμβασιά αλλά και φάρμες που λειτουργούν και ως χώροι διαμονής.

Το μεγαλύτερο κελάρι του κόσμου είναι… μια ολόκληρη υπόγεια «πόλη» – Κάτω από το έδαφος φιλοξενεί 2 εκατ. μπουκάλια κρασί!

Στο ίδιο μήκος κύματος και η βρετανική «Independent»

Στο site της γνωστής βρετανικής εφημερίδας «The Independent» φιλοξενείται επίσης ένα μεγάλο αφιέρωμα σε ελκυστικούς ελληνικούς προορισμούς με τίτλο «5 ways to plan your next Greek odyssey» (5 τρόποι να σχεδιάσετε την επόμενη ελληνική σας Οδύσσεια) όπου ως καλύτερο πολιτιστικό προορισμό προτείνει την Πελοπόννησο.

Το ίδιο και ο Guardian…

Τους 10 ομορφότερους ασφαλείς προορισμούς στην Ελλάδα προτείνει στο αναγνωστικό της κοινό και η κορυφαία εφημερίδα Guardian ,  υπογραμμίζοντας το συνδυασμό της ποιότητας των διακοπών με την προστασία της υγείας στην Ελλάδα για τους επισκέπτες.

Παράλληλα τονίζει ότι αυξάνονται οι κρατήσεις από τη Βρετανία για την Ελλάδα φέτος, καθώς ο κόσμος σχεδιάζει τις περισσότερο από ποτέ αναμενόμενες διακοπές του, ενώ χρησιμοποιεί για να εξηγήσει την ιδιαιτερότητα των διακοπών στην Ελλάδα τις ελληνικές λέξεις «φιλοξενία» και «μεράκι».

Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα γράφει:

«Αυτοί οι 10 εντυπωσιακοί νησιωτικοί και ηπειρωτικοί προορισμοί προσφέρουν μια πολύ πιο χορταστική πλευρά της Ελλάδας», και συνεχίζει: «Πρόκειται για μέρη όπου οι άνθρωποι προσφέρουν με υπερηφάνεια τη φιλοξενία τους, κατά το αρχαίο έθιμο της αγάπης προς τους ξένους, και όπου τα πράγματα γίνονται με μεράκι, αγάπη και ψυχή».

Οι προορισμοί αυτοί που, όπως λέει η βρετανική εφημερίδα, είναι το είδος που κάνει τον κόσμο να ερωτεύεται την Ελλάδα, αναφέρονται με τυχαία σειρά και συγκεκριμένα σχόλια για τον καθένα από αυτούς.

Σχολιάστε