ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Το ‘Travel Trends’ της Google κάνει τον προγραμματισμό των ταξιδίων ευκολότερο εν μέσω πανδημίας

Πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να βγουν από το σπίτι τους και να δουν τον κόσμο ξανά, αλλά δεν είναι όλοι οι προορισμοί έτοιμοι για να τους δεχτούν. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγο κορονοιού ανά περιοχή μπορεί να διαφέρουν – από την επιβολή απλών μέτρων έως ένα πλήρες lockdown – έτσι η Google κυκλοφορεί νέες δυνατότητες για να βοηθήσει τους χρήστες της να προγραμματίσουν τα μελλοντικά τους σχέδια.

“Καθώς οι περιορισμοί και οι συμβουλές αρχίζουν να αυξάνονται, προσθέτουμε πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια που συνεχίζονται σε συγκεκριμένους προορισμούς στην Αναζήτηση Google”, έγραψε ο Richard Holden, αντιπρόεδρος της διαχείρισης προϊόντων για ταξίδια, σε ανακοίνωση του.

με το google trends τα ταξίδια αλλάζουν

Πως λειτουργεί

Οι “Ταξιδιωτικές οδηγίες” ( Travel Trends) στο Google περιλαμβάνουν τώρα το ποσοστό των ανοιχτών καταλυμάτων και πτήσεων και την διαθεσιμότητα που υπάρχει. Επισκεφτείτε τη διεύθυνση google.com/travel για να κατανοήσετε καλύτερα πόσα αεροπλάνα πετούν από και προς την περιοχή που σας ενδιαφέρει και πόσο πιθανό είναι να βρείτε διαθέσιμα καταλύματα. Ο ιστότοπος διευκολύνει επίσης την ανάλυση των ταξιδιών και την εύρεση δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν το απαραίτητο social distancing.

“Λόγω της αβεβαιότητας γύρω από τον κορονοιό, οι άνθρωποι συχνά θέλουν ευελιξία όταν κάνουν ταξιδιωτικά πλάνα”, σύμφωνα με τον Holden, ο οποίος τονίζει την σημασία εύρεσης ξενοδοχείων με δυνατότητα ακύρωσης κρατήσεων χωρίς επιβαρύνσεις. Επίσης στην ενημερωμένη πλατφόρμα παρέχονται σύνδεσμοι για πρόσθετες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των περιπτώσεων COVID-19 ανά περιοχή.

“Η κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως καθιστά δύσκολη την λήψη αποφάσεων για τα ταξίδια μας”, αναφέρει στο blog. “Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τις πιο σχετικές πληροφορίες, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε καλύτερες αποφάσεις και να ταξιδεύετε με ασφάλεια.”

Η Google τον Μάρτιο παρουσίασε ενημερωμένες ταξιδιωτικές συμβουλές και άρχισε να παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές των αεροπορικών εταιρειών καθώς η πανδημία συνέχισε να εξαπλώνεται. Έως τον Ιούνιο, είχε προσθέσει σχετικές ειδοποιήσεις, όπως σημεία ελέγχου, καταλληλότητα των κέντρων δοκιμών και δεδομένα μετακίνησης ατόμων σε πραγματικό χρόνο.

Σχολιάστε