ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

Υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου οι εργασίες της 37ης Συνέλευσης της Επιτροπής Νήσων της CPMR

Μόνιμο μηχανισμό υποστήριξης των νησιών στην ΕΕ ζήτησε στην πολιτική αναφορά του ο  Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Χατζημάρκος

Με την κατάθεση πρότασης και σχεδίου για την θέσπιση ενός νέου ευρωπαϊκού  διαρθρωτικού ταμείου με στόχο τη χρηματοδότηση αποκλειστικά των νησιωτικών περιοχών, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, κλείνει την θητεία του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Νήσων  της Ένωσης Παραθαλάσσιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR).

Η 37 η Συνέλευση της Επιτροπής Νήσων πραγματοποιείται σήμερα  στο Gozo της Μάλτας, στο πλαίσιο της Μαλτέζικης προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, γεγονός που διαμορφώνει την ιδανική συγκυρία για την λήψη αποφάσεων που κατοχυρώνουν και ενισχύουν θεσμικά τη νησιωτικότητα.

Αξιοποιώντας το γεγονός ότι η Προεδρία της Ε.Ε. ασκείται από μια χώρα – νησί, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος της  Επιτροπής Νήσων  της Ένωσης Παραθαλάσσιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR), ζήτησε την θέσπιση μόνιμου μηχανισμού υποστήριξης των νησιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον οποίον χαρακτήρισε ως μια βαθειά  δομική και πολιτική αλλαγή για ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα μέλη της Επιτροπής Νήσων υιοθέτησαν πλήρως την πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου , η οποία θα προωθηθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να αποτελέσει τομή στο πεδίο των  ευρωπαϊκών νησιωτικών πολιτικών.

Σχολιάστε