Uncategorized

Χερσόνησος: Νέο μέλος στην Επιτροπή Εκθέσεων του Δήμου

Με μεγάλη χαρά η Επιτροπή Εκπροσώπησης Εκθέσεων του Δήμου Χερσονήσου υποδέχτηκε χθες ένα νέο μέλος, τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, Πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη, Τίτο Ταμπακάκη, ο οποίος είναι και ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί του Θρησκευτικού Τουρισμού της Εκκλησίας της Κρήτης.

«Θεωρούμε ότι ο πατήρ Τίτος θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη των εκκλησιαστικών μνημείων, την προβολή των μοναστηριών και των εκκλησιών και γενικότερα του θρησκευτικού τουρισμού στο Δήμο Χερσονήσου.

Με τέτοιες συνεργασίες και συνέργειες θα καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο ένα ισχυρό πόλο έλξης για τους επισκέπτες μας.

Βυζαντινές εκκλησίες, αμέτρητα εκκλησάκια, μοναστήρια και τοποθεσίες για ιερό προσκύνημα είναι μερικά από τα στοιχεία που προκαλούν δέος στους επισκέπτες του θρησκευτικού τουρισμού και όχι μόνο.

Η σύνδεση της τέχνης με τη θρησκεία, οι εικόνες, τα ψηφιδωτά, οι τοιχογραφίες, είναι κάποιοι από τους λόγους που ελκύουν χιλιάδες τουρίστες στην πατρίδα μας» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης, Ευθύμιος Μουντράκης καλωσορίζοντας το νέο μέλος της Επιτροπής.

Σχολιάστε