EΚΘΕΣΕΙΣ

Χιλιάδες επιχειρηματικές συναντήσεις ανθρώπων του τουρισμού στο 6ο Travel Trade Athens 2018

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε σήμερα η πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για την ανάδειξη της πρωτεύουσας σε προορισμό παγκοσμίου βεληνεκούς, το 6ο Travel Trade Athens 2018, που φέτος συμπληρώνει έξι χρόνια παρουσίας και έχει φιλοξενήσει δεκάδες επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι έχουν κλείσει συμφωνίες με ελληνικές επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία των μελών που στηρίζουν τον θεσμό του Travel Trade Athens, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κάνοντας απολογισμό των πεπραγμένων τού εν λόγω θεσμού, ανέφερε ότι από το 2013 που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά μέχρι και φέτος οι αφίξεις επισκεπτών που έρχονται για City Breaks έχουν σημειώσει άνοδο 600%, φτάνοντας τα 2,5 εκατομμύρια.

Σε αυτό το σημείο, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αεριλιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, σημείωσε ότι στο εννεάμηνο του 2018, οι επισκέπτες που έρχονται για City Breaks θα ανέλθουν σε 1,4 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σχέση με το 2017.

Παραμένοντας στα στοιχεία που αποτυπώνουν την άνθιση των τουριστικών μεγεθών της Αθήνας, ο κ. Παράσχης πρόσθεσε ότι οι επισκέπτες θα ανέλθουν σε 5,5 εκατομμύρια το 2018. Την ίδια στιγμή, η Aegean έχει αυξήσει τις συνδέσεις της Αθήνας με διεθνείς προορισμούς, που πλέον ανέρχονται φέτος σε 81 από 13 που ήταν το 2013. Η Αθήνα θα επιμείνει και το επόμενο διάστημα να αυξήσει τους επισκέπτες που έρχονται για City Break και όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Χαράλαμπος Καρίμαλης, το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου «τρέχε» συνεργασία ανάμεσα στον ΕΟΤ και την Aegean για την προβολή της Αθήνας ως ιδανικού προορισμού City Break στη Γαλλία, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Για τη φετινή διοργάνωση του Travel Trade Athens, που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων (hosted buyers) θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, σε προεπιλεγμένα ραντεβού, με επαγγελματίες (suppliers) που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά και θα πραγματοποιήσουν τουλάχιστον 3.000 συναντήσεις. Στις προηγούμενες πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις πραγματοποιήθηκαν συνολικά 12.000 συναντήσεις για το κλείσιμο συμφωνιών συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και ξένων επαγγελματιών.

Στην παρέμβασή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής της Αθήνας, Αλέξης Γαληνός, επισήμανε ότι το 1/3 του συνόλου αυτών των συναντήσεων καταλήγει σε συνεργασία, ενώ εννέα στους δέκα συμμετέχοντες θέλουν να ξαναδώσουν το «παρών» σε αυτές.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι η Αθήνα θα πρέπει να γίνει μητροπολιτικός δήμος με αρμοδιότητες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν θέματα που χρήζουν συννένοσης με πολλά υπουργεία. Αφού τόνισε ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει «κρίση στέγης», καθώς οι τιμές των ενοικίων έχουν εκτοξευτεί ελέω Airbnb, έφερε το παράδειγμα του δήμου στο Άμστερνταμ, που -όπως είπε- θα φτιάξει 200.000 κατοικίες γιατί έχει την αρμοδιότητα να παρέμβει σε πολλά ζητήματα. Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Αθηναίων, με 390 δημοτικούς αστυνομικούς, χωρίς αρμοδιότητες δεν μπορεί να προσφέρει επαρκείς υπηρεσίες αστυνόμευσης, συμπλήρωσε ο κ. Καμίνης.

Το 6ο Travel Trade Athens 2018 διοργανώνεται από την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), μέσω του Athens Convention and Visitors Bureau (ACVB), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την υποστήριξη του Συνδέσμου Tour Operators Ευρώπης (European Tour Operators Association-ETOA). Πραγματοποιείται γίνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ).

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχολιάστε