ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

10.000 Ισραηλινοί τουρίστες στην Ελλάδα την εβδομάδα

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, αναφέρουν ότι η Ελλάδα θα επιτρέψει άμεσα την είσοδο έως 10.000 εμβολιασμένων τουριστών εβδομαδιαίως στην χώρα, χωρίς περίοδο καραντίνας.

Όπως γράφουν οι “The times of Israel”, “…Η νέα πολιτική πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την Τρίτη και θα περιλαμβάνει ένα εβδομαδιαίο όριο 10.000 Ισραηλινών που εισέρχονται στην Ελλάδα. Το Ισραήλ σταδιακά άνοιξε ξανά τους τελευταίους μήνες εν μέσω της ταχύτατης και επιτυχημένης εκστρατείας εμβολιασμού και της μείωσης της νοσηρότητας, αλλά αξιωματούχοι υγείας προειδοποίησαν ότι τα διεθνή ταξίδια θα μπορούσαν να εισαγάγουν επικίνδυνες νέες μεταλλάξεις ιών. Την Κυριακή, οι περιορισμοί εισόδου μειώθηκαν στο Αεροδρόμιο Ben Gurion.

Οι χερσαίες και αεροπορικές πύλες του Ισραήλ έκλεισαν σε μεγάλο βαθμό από τις 25 Ιανουαρίου, αφήνοντας χιλιάδες πολίτες να μην μπορούν να επιστρέψουν, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η πιθανή μετάδοση μεταλλάξεων κορονοϊού.

Το Ισραήλ έχει καθιερώσει ένα εγχώριο σύστημα «Green Pass» που επιτρέπει σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από τον κορονοϊό να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες, όπως φαγητό σε εσωτερικούς χώρους, παραστάσεις και αθλητικές εκδηλώσεις.

Η συμφωνία με την Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη και το Ισραήλ αναμένεται να καταλήξει σύντομα σε συμφωνίες με άλλες χώρες για την αμοιβαία αναγνώριση των εμβολιασμών και την είσοδο των εμβολιασμένων τουριστών.

 

 

 

 

Μεταξύ των χωρών που αναμένεται να αναγνωρίσουν το «Πράσινο Πέρασμα» του Ισραήλ είναι τα αραβικά κράτη που το Ισραήλ σύναψε διπλωματικές σχέσεις,  Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μαρόκο.

Η Ρωσία, η Ιταλία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Λιθουανία, η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ταϊλάνδη και ορισμένα άλλα κράτη, από την ΕΕ, αναμένεται επίσης να επιτρέψουν σε εμβολιασμένους Ισραηλινούς, ανέφερε το Channel 12, νωρίτερα αυτό το μήνα.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, αναφορές ανέφεραν ότι το Ισραήλ θα ανοίξει επίσης τη διέλευση Τάμπα στα σύνορα της Αιγύπτου, επιτρέποντας περίπου 350 τουρίστες να επισκέπτονται το Σινά την ημέρα.

Η αναφορά δεν παρείχε χρονικό διάστημα για το πότε θα μπορούσαν να συνεχιστούν τα διεθνή ταξίδια.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου συζήτησε προηγουμένως την έγκριση πράσινων διαβατηρίων για να επιτρέπεται το αμοιβαίο ταξίδι μεταξύ χωρών με άλλους εθνικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Τσέχου πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπης και του Ούγγρου ομολόγου του Βίκτορ Ορμπάν.

Σχολιάστε