ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

3 βρόμικα σημεία που δεν πρέπει να αγγίζετε σε ένα ξενοδοχείο!

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των Ηνωμένων Πολιτειών μάς παρουσιάζει τα 3 σημεία που δεν πρέπει να αγγίζουμε σε ένα ξενοδοχείο.

Μέσα στην πανδημία με τον κορονοϊό διαρκώς διαβάζουμε και ακούμε για έρευνες που γίνονται σχετικά με την ασφάλεια και την υγεία μας τόσο όταν ταξιδεύουμε με αεροπλάνο αλλά και όταν πρόκειται να μείνουμε σε ξενοδοχείο.

Αν δεν επιλέξουμε τις απρόσβλητες προς το παρόν χώρες από τον κορονοϊό, τότε πρέπει να δώσουμε βάση σε αυτές τις έρευνες. Υπάρχουν σίγουρα τρόποι που εάν τους εφαρμόσουμε θα είμαστε ασφαλείς αλλά και αντικείμενα ή σημεία σε χώρους που πρέπει να αποφεύγουμε να αγγίζουμε ή έστω να πιάνουμε με προσοχή.

Στο ξενοδοχείο ΜΗΝ πιάνετε αυτά τα 3 σημεία

ΑΤΜ
Αν και δεν βρίσκονται μόνο σε ξενοδοχεία, αλλά παντού και μας είναι απαραίτητα σε ένα ταξίδι, προσπαθήστε να μην τα χρησιμοποιείτε συχνά, επιλέγοντας τις ανέπαφες και ηλεκτρονικές συναλλαγές, όπου αυτό είναι δυνατόν. Αν, ωστόσο, χρειαστείτε μετρητά, φροντίστε να φορέσετε γάντια ή να πλύνετε στη συνέχεια πολύ καλά τα χέρια σας.

Αυτόματοι πωλητές
Αν το βράδυ αισθανθείτε να πεινάτε, το πρώτο που σκέφτεστε είναι ο αυτόματος πωλητής για κάτι πρόχειρο. Αυτό όμως μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο με τον κορονοϊό, αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μηχανήματα αυτά αποτελούν πιθανή πηγή διασποράς του ιού. Ο λόγος; Χρησιμοποιούνται καθημερινά από δεκάδες χέρια και ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να φοράτε πάντα γάντια ή να καθαρίσετε την επιφάνειά τους με απολυμαντικό μαντιλάκι, εάν θέλετε να τους χρησιμοποιήσετε.

Τηλεκοντρόλ
Το ξέρουμε ήδη όλοι πολύ καλά πως το τηλεκοντρόλ (πάσης φύσεως) είναι από τα πιο βρόμικα αντικείμενα, καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από όλους τους ενοίκους στα δωμάτια των ξενοδοχείων. Μάλιστα, έρευνα της American Society for Microbiology το 2012, αναφέρει ότι τα τηλεκοντρόλ είναι το πιο μολυσμένο αντικείμενο σε δωμάτια ξενοδοχείων. Γι’ αυτό, φροντίστε να τα απολυμάνετε με ειδικό μαντιλάκι πριν τα χρησιμοποιήσετε ή να τα τοποθετήσετε σε πλαστικό σακουλάκι για το διάστημα που θα μείνετε εσείς στο δωμάτιο.

Σχολιάστε