ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

5 Νησιά στα οποία δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο

Τα μικρά νησιά έχουν και αυτά την γοητεία τους. Μπορείς να τα εξερευνήσεις και να τα δεις όλα μέσα σε λίγες μέρες ενώ παράλληλα υπάρχουν μερικά στα οποία δεν θα χρειαστείς καν αυτοκίνητο για να μετακινηθείς.

1. ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ


Μόλις μια ώρα από την Αμοργό. Αποτελείται από το Άνω και το Κάτω Κουφονήσι. Το Άνω είναι αυτό που κατοικείται και έχει τις περισσότερες παραλίες ενώ το Κάτω Κουφονήσι συνήθως προτιμάται για camping καθώς οι παραλίες και εκεί είναι μαγευτικές. Το Άνω Κουφονήσι μπορείς να το γυρίσεις με τα πόδια μέσα σε λίγες ώρες αλλά αν είσαι από αυτούς που βαριούνται το περπάτημα , υπάρχουν μικρά καραβάκια που σε αφήνουν σε όποιο κόλπο θέλεις. Παρόλα αυτά εμείς σου προτείνουμε την διαδρομή προς τις παραλίες με τα πόδια καθώς τα τοπία είναι όλα μαγευτικά.

2. ΥΔΡΑ

brown castle scenery
Ένα νησί το οποίο είναι γνωστό για το ότι δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και είναι μόλις 50 λεπτά από την Αθήνα. Η Ύδρα δεν έχει αμμώδεις και τεράστιες παραλίες , είναι σχεδόν όλες με βότσαλα αλλά είναι όλες πολύ κοντά η μια με την άλλη και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα χρειαστείς κανένα μεταφορικό μέσο. Στην προβλήτα της Υδρονέτας θα απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα ενώ μπορείς να μετακινηθείς με καραβάκι στο Μανδράκι και να απολαύσεις το μπάνιο σου.

3. ΗΡΑΚΛΕΙΑ

Ιδανικός προορισμός για όλους όσους θέλουν ήρεμες και γαλήνιες διακοπές. Στο νησάκι αυτό να νερά είναι γαλαζοπράσινα και οι παραλίες μοναδικές. Έχει ελάχιστους κατοίκους και δεν έχει νυχτερινή ζωή αλλά είναι σίγουρο ότι θα απολαύσεις ωραίους και ήσυχους περιπάτους, ενώ μπορείς να κάνεις καταδύσεις και να εξερευνήσεις το βυθό της καθώς υπάρχουν ναυάγια.

4. ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ

Άλλο ένα μικρό νησί το οποίο βρίσκεται στις Κυκλάδες και δεν χρειάζεται μεταφορικό μέσο για να απολαύσεις τις διακοπές σου. Η Σχοινούσα αποτελείται από δύο οικισμούς την Χώρα και τη Μεσαριά όπου μπορείς να τους εξερευνήσεις με τα πόδια καθώς επίσης να πας και στις παραλίες του νησιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Τσιγκούρι , η πιο γνωστή παραλία στη Σχοινούσα που απέχει περίπου 500 μέτρα από τη Χώρα.

5. ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ

white concrete buildings
Ένα νησί το οποίο συνδυάζει την ομορφιά με την απλότητα. Μπορείτε να πάτε με τα πόδια στις 3 πιο γνωστές παραλίες του νησιού ενώ για τις πιο μακρινές υπάρχει πολύ καλή συγκοινωνία. Η Χώρα είναι μικρή και πανέμορφη την διασχίζεις σε λίγα μόλις λεπτά . Εκεί θα βρεις καλό και οικονομικό φαγητό καθώς και εναλλακτική νυχτερινή ζωή.

Σχολιάστε