ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

5 τάσεις στα ταξίδια το 2021 αλλάζουν άρδην τον τρόπο που ταξιδεύουμε! Διαφορετικές από τα συνηθισμένα…

Μια χρονιά χαμένη στον τουρισμό ήταν το 2020 και τα ταξίδια μπήκαν στο περιθώριο ανά τον κόσμο, ενώ 5 νέες τάσεις κάνουν την εμφάνισή τους δυναμικά στη μετά κορονοϊού εποχή, αλλάζοντας άρδην τον τρόπο που ταξιδεύουμε.

Μπορεί τα ταξίδια να μην είναι η προτεραιότητά μας εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο με το εμβόλιο να είναι έτοιμο προς χρήση, μια αχτίδα αισιοδοξίας φαίνεται στο… τούνελ του τουρισμού και των ταξιδιών τη νέα χρονιά, προκρίνοντας 5 ταξιδιωτικές τάσεις που θα αλλάξουν τον τρόπο που ταξιδεύουμε.

ταξίδι με αυτοκίνητο η νέα τάση το 2021

Διαφορετικά ταξίδια στο μέλλον

Θα λατρέψουμε το αυτοκίνητο

Τι πιο όμορφο από το να φορτώνει κάποιος το αυτοκίνητο με όλα τα απαραίτητα και μαζί με την οικογένεια να εκδράμει σε βουνό ή θάλασσα. Όπως παλιά, που οι οικογένειες έφευγαν χωρίς σχεδιασμό και οργάνωση προς άγνωστο προορισμό για ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο. Φυσικά, στις μέρες μας υπάρχει και η δυνατότητα όχι μόνο να ταξιδέψει κάποιος με αυτοκίνητο στη φύαη αλλά να νοικιάσει και ένα αυτοκινούμενο που θα του επιτρέψει να κάνει prive διακοπές όπου επιθυμεί.

Θα μείνουμε στη φύση

Σκεφτείτε δεντρόσπιτα, country style ξενώνες και σπιτάκια ξύλινα στο δάσος και ονειρευτείτε διακοπές στη φύση και διαμονή μέσα στο πράσινο και δίπλα στα ποτάμια. Οι περισσότεροι μετά την πανδημία θα αναζητήσουν απομόνωση, μακριά από πολύβοες παραλίες και πόλεις γεμάτες κόσμο, επιλέγοντας σημεία στη φύση που προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία.

διαμονή σε δεντρόσπιτο το 2021

Θα κάνουμε ιδιωτικές ξεναγήσεις

Τα προηγούμενα χρόνια η τάση να ταξιδεύει κάποιος με γκρουπ ήταν στο προσκήνιο καθώς εξασφάλιζε και περισσότερη ασφάλεια σε μια ξένη χώρα και κοινωνικοποίηση με συνταξιδιώτες που είχαν τα ίδια γούστα και ενδιαφέροντα. Τη νέα χρονιά όμως αυτή η ιδέα δεν φαντάζει και τόσο καλή από την άποψη της επαφής και του συγχρωτισμού, οπότε η στροφή στις ιδιωτικές ξεναγήσεις θα είναι μονόδρομος.

Θα ταξιδεύουμε σε κοντινούς προορισμούς

Ξεχάστε τα μακρινά ταξίδια και τα υπερατλαντικά δρομολόγια, αφού κάτι τέτοιο θα αργήσει να επανέρθει στην κανονικότητά του. Το βασικό πρόβλημα εδώ είναι το άνοιγμα και το κλείσιμο των συνόρων, οι καραντίνες σε κάθε χώρα αλλά και οι κανόνες σχετικά με την πανδημία και τον εμβολιασμό που ποικίλλουν από χώρα σε χώρα, χωρίς να είναι εύκολο κάποιος να γνωρίζει τα πάντα. Οπότε οι κοντινοί στον τόπο κατοικίας προορισμοί θα είναι must, αφού η πρόσβαση θα είναι εύκολη, χωρίς χρήση αεροπλάνων και πλοίων, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους μας να γνωρίσουμε όμορφα χωριά, γραφικούς οικισμούς και υπέροχα δάση που μέχρι τώρα αγνοοούσαμε.

Ζορίκα λίμνη με νούφαρα για δραστηριότητες στη φύση

Θα αγαπήσουμε την περιπέτεια

Για το επόμενο διάστημα, οι δραστηριότητες στη φύση θα είναι αυτό που θα αναζητούν οι περισσότεροι ταξιδιώτες και η επαφή με το φυσικό κάλλος κάθε περιοχής. Πεζοπορίες σε σηματοδοτημένα μονοπάτια και καγιάκ στα πανέμορφα ποτάμια της χώρας μας, βόλτες σε εθνικά πάρκα και εκδρομές σε εθνικούς δρυμούς θα μπουν στην κορυφή της λίστας των ταξιδιωτών, αφήνοντας στο περιθώριο τα διάσημα αξιοθέατα και τις ανάλογες ουρές αναμονής.

Σχολιάστε