Uncategorized

7 συμβουλές από την Booking για τους μοναχικούς ταξιδιώτες

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να έβαλε τα ταξίδια στον «πάγο», όμως οι ελπίδες αναπτερώνονται, καθώς οι ταξιδιώτες  αρχίζουν να βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ, λόγω της διάθεσης εμβολίων στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Η έρευνα της  Booking.com δείχνει ότι το 66% των ταξιδιωτών παγκοσμίως, αισθάνονται πιο αισιόδοξοι για ταξίδια το 2021. Και αυτό σημαίνει ότι ήδη σχεδιάζουν τα ταξίδια τους όταν θα είναι ασφαλές να ταξιδέψουν ξανά.

Το πρώτο ταξίδι μετά τον κορωνοϊό, αποκαλύπτει πολλές νέες τάσεις, όπως είναι μεταξύ άλλων τα σόλο ταξίδια. Ενώ τα προ της πανδημίας δεδομένα έδειχναν ότι μόνο το 17% των ταξιδιωτών προτιμούσαν τα μοναχικά ταξίδια, σήμερα το ποσοστό αυτό σχεδόν διπλασιάστηκε, φθάνοντας στο 30%.

Για να βοηθήσει τον σόλο ταξιδιώτη να αξιοποιήσει στο έπακρο την απόδρασή του,  η Booking.com συγκέντρωσε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές, οι οποίες μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τα εξής:

Γευματίστε σαν ντόπιος

Για να γευτείτε πραγματικά έναν προορισμό, πρέπει να ζήσετε λίγο σαν ντόπιος. Και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό, είναι οι τοπικές κουζίνες. Για το 77%  των παγκόσμιων ταξιδιωτών, το τοπικό φαγητό αποτελεί τον κορυφαίο παράγοντα απόφασης στην επιλογή ενός προορισμού. Για εκείνους που ταξιδεύουν μόνοι τους,  το φαγητό του δρόμου είναι μια εξαιρετική επιλογή για να δοκιμάσουν μια ποικιλία από τοπικές σπεσιαλιτέ σε ένα χαλαρό περιβάλλον.

Κορυφαία συμβουλή: Όπου και να είναι ο προορισμός, φροντίστε να μάθετε ποιες είναι οι κορυφαίες γαστρονομικές επιλογές, είτε σε φαγητό του δρόμου, είτε σε ένα καλό εστιατόριο.

Βγείτε από την πεπατημένη

Τα μοναχικά ταξίδια δεν είναι απαραιτήτως λιγότερο ασφαλή. Όταν λοιπόν είναι ασφαλές να ταξιδέψετε και να σχεδιάσετε το ταξίδι σας, γιατί να μην σκεφτείτε τις λιγότερο δημοφιλείς περιοχές; Το 56% των παγκόσμιων ταξιδιωτών για παράδειγμα, αναζητά περισσότερες αγροτικές εμπειρίες. Αυτοί οι λιγότερο γνωστοί προορισμοί, τους δίνουν τη δυνατότητα να συνυπάρξουν με ταξιδιώτες που αναζητούν μία παρόμοια ταξιδιωτική εμπειρία και, όταν ταξιδεύουν σε τέτοιου είδους περιοχές, τα φιλικά πρόσωπα θα είναι ευπρόσδεκτα.

Κορυφαία συμβουλή: Ζητήστε από το κατάλυμά σας συμβουλές σχετικά με τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε ή τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε. Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά οι φιλικοί ντόπιοι μπορούν να διασφαλίσουν ότι δεν θα χάσετε ο,τι καλύτερο έχει να σας προσφέρει ο προορισμός σας.

Σόλο ταξίδια στην πόλη

Τα μοναχικά ταξίδια δεν αφορούν μόνο σε ερημικά μέρη και ψηλά βουνά- μια σύντομη απόδραση στην πόλη μπορεί να είναι εξίσου ικανοποιητική και αναζωογονητική. Απολαύστε τη φασαρία ενός ασφαλούς, νέου προορισμού και εξερευνήστε μια νέα μητρόπολη.

Κορυφαία συμβουλή: Εξερευνήστε την πόλη με τα πόδια για να τη γνωρίσετε καλύτερα.  Σε πολλούς προορισμούς θα μπορούσατε να συμμετάσχετε σε μια ξενάγηση με τα πόδια για να δείτε όλες τις πλευρές της πόλης, μαθαίνοντας επίσης την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό.

Απολαύστε τα χόμπι σας

Μια σόλο απόδραση είναι η τέλεια ευκαιρία για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας χόμπι. Δεν είναι τυχαίο ότι το 54%  των παγκόσμιων ταξιδιωτών επιλέγουν έναν προορισμό σύμφωνα με το χόμπι τους.  Για παράδειγμα,  για τους λάτρεις της μόδας και τους shopaholics, ένα σόλο ταξίδι για ψώνια μπορεί να είναι το τέλειο.

Κορυφαία συμβουλή: Εάν επιθυμείτε να ταξιδέψετε για ψώνια σε πόλεις που φημίζονται για αυτά, πρέπει να γνωρίζετε πότε είναι η περίοδος εκπτώσεων, ώστε να κάνετε εγκαίρως την κράτησή σας.

 Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας

Τα σόλο ταξίδια είναι η τέλεια ευκαιρία χαλάρωσης, με τον εαυτό μας σε πρώτη προτεραιότητα.  Αν θέλετε να περάσετε όλη την ημέρα στην παραλία με ένα βιβλίο ή να κάνετε χαλαρούς παραθαλάσσιους περιπάτους για να αναπνεύσετε τον καθαρό αέρα της θάλασσας, τότε να το κάνετε.

Κορυφαία συμβουλή: Μείνετε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, ώστε να το απολαύσετε ακόμη περισσότερο.

Κάντε κάτι που δεν θα ξεχάσετε ποτέ

Τα μοναχικά ταξίδια είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να γίνετε περιπετειώδεις και να κάνετε κάτι που δεν θα κάνατε κανονικά. Το Βόρειο Σέλας ή η παρακολούθηση της γαλάζιας φάλαινας, καταδύσεις σε κοραλλιογενείς υφάλους ή η πραγματοποίηση ενός ταξιδιού «ζωής»,  είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για την ψυχική σας ανάταση.

Κορυφαία συμβουλή: Ακόμα κι αν πρόκειται απλώς μια φωτογραφία από κάτι ιδιαίτερο, έστω και μικρό, μην χάσετε τη στιγμή, πάρτε την μαζί σας στις αποσκευές σας.

Δώστε βάση στα μικρά πράγματα

Η πραγματική εμπειρία ενός προορισμού είναι κάτι περισσότερο από τα μέρη που επισκέπτεστε και τα τρόφιμα που δοκιμάζετε. Η ουσία βρίσκεται στα μικρά πράγματα, όπως να γνωρίσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες, να ψωνίσετε από τα συνοικιακά μπακάλικα και τα μικρά μαγαζάκια που βρίσκονται εκτός τουριστικών περιοχών-ακόμη και να παίξετε μπάλα με τους ντόπιους.

Κορυφαία συμβουλή: Να θυμάστε πάντα να έχετε έντυπους χάρτες ή αποθηκευμένους χάρτες που θα λειτουργούν εκτός σύνδεσης, ώστε να μπορείτε να εξερευνήσετε έναν προορισμό γνωρίζοντας ότι ακόμη και αν το τηλέφωνό σας δεν διαθέτει Wi-Fi ή σήμα, οι χάρτες θα σας βοηθήσουν στις μετακινήσεις σας.

Σχολιάστε