ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Airbnb: Αυτές ήταν οι τάσεις στα ταξίδια το 2022 – Ποιές διακοπές προτιμούν οι ταξιδιώτες για το 2023

Περιζήτητες ήταν οι πισίνες, οι παραλίες και οι εμβληματικές πόλεις ως προορισμοί για τους ταξιδιώτες που χρησιμοποίησαν την Airbnb για τα ταξίδια του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η μεγαλύτερη πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στον κόσμο από τις διαμονές, τις κατηγορίες και τους προορισμούς που βρέθηκαν στο επίκεντρο της ζήτησης το 2022.

Το 2022, οι ταξιδιώτες προτίμησαν σε μεγάλο ποσοστό πισίνες ή παραλίες για να περάσουν μεγάλο μέρος των διακοπών τους, με την κατηγορία αυτή να είναι η κορυφαία στις προτιμήσεις. Βάσει των κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις 11 Μαϊου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, οι κορυφαίες κατηγορίες για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες της Airbnb ήταν η πισίνα, η παραλία, η εμβληματική πόλη, οι τροπικές περιοχές, η ύπαιθρος, τα παραθαλάσσια μέρη, η καμπίνα, τα σημεία για σέρφινγκ, τα σπίτια σε λίμνη και οι προορισμοί για σκι.

Παράλληλα από τις 8 Νοεμβρίου 2021 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, οι διαμονές διάρκειας 28 ημερών και άνω παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση από διεθνείς ταξιδιώτες στις ΗΠΑ, ενδεικτικό της νέας τάσης για απομακρυσμένη εργασία. Πάνω από το 30% των διεθνών ταξιδιωτών στις ΗΠΑ ανήκαν στο ηλικιακό εύρος 30-40.

Οι περισσότεροι διεθνείς ταξιδιώτες στις ΗΠΑ προήλθαν από το Λονδίνο, το Τορόντο, το Παρίσι, τη Σεούλ και το Μεξικό.

Οι δημοφιλέστεροι διεθνείς προορισμοί που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ζήτηση, βάσει των αναζητήσεων των ταξιδιωτών της Airbnb το 2022 ήταν η Μπανγκόγκ, το Σίδνεϋ, η Μάλαγα, η Σεούλ, η Μελβούρνη, η Itapema (Βραζιλία), το Angra dos Reis (Βραζιλία), το Capão da Canoa (Βραζιλία), το Όκλαντ και το Μπρίσμπειν.

Όσον αφορά την ερχόμενη σεζόν διακοπών, οι ταξιδιώτες συνεχίζουν να προτιμούν την απόδραση από το κρύο επιλέγοντας θερμούς προορισμούς, με τις κορυφαίες κατηγορίες στις ΗΠΑ που έχουν ημερομηνίες τσεκ ιν από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου να είναι η πισίνα, η παραλία, η τροπική περιοχή, η ύπαιθρος, η εμβληματική πόλη, ο προορισμός σκι, η καμπίνα, το σέρφινγκ, ο παραθαλάσσιος προορισμός και τα σπίτια σε λίμνη.

Όσον αφορά το 2023, οι προορισμοί που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση ζήτησης στα διεθνή ταξίδια γενικότερα, είναι η Μάλαγα, το Σίδνεϊ, η Μελβούρνη, το Όκλαντ, η Μπανγκόγκ, το Queenstown, η Florianópolis (Βραζιλία), το Porto Seguro (Βραζιλία), το Πέρθ και το Salvador (Βραζιλία).

Σχολιάστε