ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Athens International Tourism Expo: Γιατί η Κρήτη είναι ένας “must see” προορισμός

Για την αυθεντικότητα της φιλοξενίας ως το πολυτιμότερο συστατικό του προορισμού Κρήτη μίλησαν ο εντεταλμένος για τον Τουρισμό στην Περιφέρεια Κρήτης, Κυριάκος Κώτσογλου και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης τουρισμού της Περιφέρειας, Νίκος Αλεξάκης, σε παρουσίαση που πραγματοποίησαν για την Κρήτη στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έβδομης έκθεσης Athens International Tourism Expo.

Ειδικότερα, ο κ. Κώτσογλου παρουσίασε προωθητικό βίντεο για την Κρήτη στο οποίο εμφανίζεται ένας εξουθενωμένος επαγγελματίας στο χώρο εργασίας του, ο οποίος μεταφέρεται νοητά με το μυαλό του στις διακοπές του στο Μπάλο, και φαντάζεται ότι γυρνώντας ανάποδα το παπούτσι του πέφτει άμμος από το ελληνικό νησί.

Ο κ. Κώτσογλου τόνισε ότι αυτή η σεζόν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, όμως η Περιφέρεια αξιοποίησε πρωτοβουλίες όπως τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης εκπαιδεύοντας 100 ανθρώπους στον τουρισμό, μέσω απομακρυσμένης εκπαίδευσης.

Οι απώλειες στην Κρήτη εξαιτίας του κορωνοϊού είναι μόλις 14 άνθρωποι, όπως είπε, και αυτό οφείλεται στις υποδομές της, στην πειθαρχία του κλάδου και στις γνώσεις.

Τέλος, τόνισε ότι η Κρήτη είναι και θέλει να παραμείνει ένας ασφαλής προορισμός και αναφέρθηκε στη σελίδα τουριστικής προώθησης της περιφέρειας, το Incrediblecrete.gr.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλεξάκης επιχειρηματολόγησε γιατί η Κρήτη είναι ένας προορισμός που πρέπει όλοι να επισκεφθούν. Όπως είπε, το ελληνικό νησί την τελευταία επταετία (2010-2017) κατάφερε να αυξήσει τους επισκέπτες του κατά 56% (ο αριθμός επισκεπτών έφτασε τα 4,5 εκατ. ετησίως, ενώ το 2019 ο αριθμός τους ανέβηκε σε 5 εκατ.).

Κορυφαίες αγορές για τον προορισμό είναι η Γερμανία, η Βρετανία, η Ρωσία, η Γαλλία και η Νορβηγία.

Μάλιστα, το 40% των επισκεπτών της Κρήτης επιστρέφουν σε αυτήν μέσα σε 1 ή 2 χρόνια, ενώ στο νησί αναλογεί το 30% των ξενοδοχειακών κλινών στην Ελλάδα.

Όπως είπε, η Κρήτη είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθούν όλοι για τέσσερις λόγους: την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά της, τη γαστρονομία της, τον πολιτισμό και την ιστορία της και την αυθεντική φιλοξενία της.

Τέλος, αναφέρθηκε στα πολλά και διαφορετικά είδη τουρισμού τα οποία έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ο επισκέπτης της.

Σχολιάστε