ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

CNN:Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες του 2020(ως τώρα) από μια “περίεργη” χρονιά για το ταξίδι

Ήταν μια χρονιά (αν και δεν έχει τελειώσει ακόμα…) όπως καμία άλλη. Όταν ξεκίνησε το 2020, οι ταξιδιώτες είχαν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων από οποιαδήποτε άλλη στιγμή και η “εναέρια κυκλοφορία” είχε αυξηθεί περισσότερο απ’ όσο εδώ και δεκαετίες!

Αλλά από τον περασμένο Μάρτιο, η κατάσταση άλλαξε άρδην! Η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε τη ζωή και την καθημερινότητα, όπως τη γνωρίζουμε.

Το ταξίδι, οι αεροπορικές εταιρείες και γενικότερα η τουριστική βιομηχανία ήταν και παραμένει ο κλάδος που δέχτηκε σφοδρότατη επίθεση από την πανδημία. Ωστόσο και αυτή την πολύ περίεργη και διαφορετική χρονιά τα ταξίδια μπορεί να λιγόστευσαν αλλά δεν χάθηκαν!

Το CNN travel κάνει ένα εκτενές φωτογραφικό αφιέρωμα στις καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες του 2020 (μέχρι στιγμής) και συγκεντρώνει εξαιρετικές εικόνες!

Οι ταξιδιώτες φωτογράφοι αιχμαλωτίζουν τον κόσμο κατά τη διάρκεια αυτής της παράξενης χρονιάς και μοιράζονται τις εικόνες τους με εμάς που δεν μπορούμε να ξεφύγουμε πέρα ​​από τα σπίτια μας.

Η ταξιδιωτική φωτογραφία εμπνέει και ενημερώνει. Μας θέτει σε “εγρήγορση” ακόμα και από το σπίτι. Μπορεί να μας ωθήσει να σχεδιάσουμε πραγματικά ένα ονειρικό ταξίδι που εδώ και πολύ καιρό προσπαθούμε να κάνουμε. Ή οι εικόνες μπορούν να αποκαλύψουν ένα πιθανό νέο ταξίδι που αιχμαλωτίζει τη φαντασία μας.

Αυτές οι φωτογραφίες όχι μόνο δείχνουν τη φυσική και ανθρωπογενή ομορφιά του κόσμου μας, αλλά επίσης είναι μια ματιά σε άλλους ανθρώπους και πολιτισμούς και την ομορφιά τους.

Χιλιάδες καταπληκτικές εικόνες έφτασαν τις οθόνες των υπολογιστών όπως κάθε χρόνο και το CNN επέλεξε και μοιράστηκε τις αγαπημένες του από το 2020.

Εμείς εδώ, κάναμε μια λίστα με 20+1 από τις καλύτερες φωτογραφίες του 2020 (μέχρι στιγμής) από ένα σύνολο 85 που ξεχώρισε το CNN Travel.

Οι φωτογραφίες

Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, UK
Cumbria, UK: Το νερό πέφτει στο φράγμα του Wet Sleddale Reservoir μετά από έντονη βροχή (φωτο Storm Dennis).
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, Τόκιο, πεζοί στο δρόμο
Τόκιο: Πεζοί με ομπρέλες διασχίζουν το δρόμο στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, Ελβετία
Γενεύη, Ελβετία: Στη βόρεια πλευρά των Άλπεων, η λίμνη της Γενεύης είναι μια από τις μεγαλύτερες λίμνες στη Δυτική Ευρώπη.
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, Παρίσι
Παρίσι: Αυτή η φωτογραφία που τραβήχτηκε στις 11 Μαρτίου δείχνει το “Umbrella Sky Project” του Πορτογάλου καλλιτέχνη Patricia Cunha.
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, Μιανμαρ
Mandalay, Μιανμάρ: Στις 11 Μαρτίου, οι επισκέπτες περπατούν κατά μήκος της ξύλινης γέφυρας U Bein που συνδέει τις δύο όχθες της λίμνης Taungthaman.
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, Νέα Υόρκη
Όρος Marcy, Νέα Υόρκη: Στις 7 Μαρτίου, οι πεζοπόροι με χιονοπέδιλα περνούν από μέσα από τα χιονισμένα έλατα στην ανατολική πλαγιά του ψηλότερου βουνού της Νέας Υόρκης.
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, Τόκιο
Τόκιο: Στην αίθουσα ψηφιακής εγκατάστασης “Forest of Lamps” που αποτελεί μέρος της έκθεσης TeamLab Borderless στο Μουσείο Ψηφιακής Τέχνης Mori Building, κρέμονται λάμπες καθώς πλησιάζουν οι επισκέπτες. Η Φωτογραφία τραβήχτηκε τις 14 Οκτωβρίου.
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, Γερμανία
Φρανκφούρτη, Γερμανία: Ένας δρομέας parkour πηδά σε μια σιδηροδρομική γέφυρα με φόντο τα επιβλητικά κτίρια της περιοχής.
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, Βέλγιο
Borgloon, Βέλγιο: Αυτές οι σκηνές σε σχήμα δάκρυ που δημιουργήθηκαν από τον Ολλανδό καλλιτέχνη Dre Wapenaar προσφέρουν στους τουρίστες μια εμπειρία σε στιλ δεντρόσπιτου. Φωτογραφία στις αρχές Ιουλίου.
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, Αλβανία
Durrës, Αλβανία: Οι ομπρέλες παρατάσσονται σε μια παραλία της Αδριατικής Θάλασσας μια μέρα στα τέλη Αυγούστου, καθώς ένα κύμα καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη.
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, Πράγα
Πράγα, Δημοκρατία της Τσεχίας: Ένα βράδυ στα τέλη Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε η ακροβατική παράσταση “The Shepherdess and the Chimney Sweep” του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στον τελευταίο όροφο του Lucerna Palace.
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, Μαλαισία
Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία: Ένα νεαρό αγόρι τρέχει κάτω από τα παραδοσιακά κινέζικα φανάρια στο ναό Thean Hou, έναν από τους παλαιότερους ναούς στη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς ξεκινούν οι εορτασμοί σεληνιακού έτους
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, Λονδίνο
Λονδίνο: Το Bushy Park, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο από τα Royal Parks του Λονδίνου. Έχει κοπάδια περιαγωγής από κόκκινα και κιτρινωπά ελάφια.
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, Ινδία
Σριναγκάρ, Ινδία: Ένας άντρας οδηγεί τη βάρκα του κατά μήκος του νερού στη λίμνη Νταλ, γνωστή ως «λίμνη λουλουδιών», καθώς χιόνι πέφτει στην καλοκαιρινή πρωτεύουσα του Κασμίρ (διοικούμενη από την Ινδία).
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, Ισλανδία
Σκόγκαρ, Ισλανδία: Στη νότια Ισλανδία, ο καταρράκτης Skógafoss πέφτει από ύψος 60 μέτρων, καθιστώντας τον έναν από τους ψηλότερους της χώρας.
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, Γαλλία
Isère, Γαλλία: Το χιονοδρομικό θέρετρο Les Deux Alpes άνοιξε για την σεζόν 2020/2021 στις 17 Οκτωβρίου.
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, Κριμαία
Κριμαία: Ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς πετάει κοντά στο οροπέδιο Aq Qaya (White Rock) ως μέρος του “Crimean Sky Balloon Festival” που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο.
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, Κίνα
Huichang, Κίνα: Εναέρια άποψη των εργαζομένων στο χωριό Hedun σε καλλιέργειες μπαμπού
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, Βιρμανία
Μπαγκάν, Βιρμανία: Μια βοσκός οδηγεί το κοπάδι της καθώς ο ήλιος δύει πίσω από τα βουνά στο Μπαγκάν, έναν από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο, στην περιοχή Μανταλάι της Μιανμάρ.
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, Μπανγκοκ
Μπανγκόκ: Βουδιστές μοναχοί συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Μάκα Μπουχά στο ναό Wat Phra Dhammakaya στις 8 Φεβρουαρίου.
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες για το 2020, Γκίζα Αίγυπτος
Γκίζα, Αίγυπτος: Στις 13 Μαρτίου, μια καμήλα περιμένει με φόντο τη Νεκρόπολη της Γκίζας

Σχολιάστε