ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ETC: Θερινές διακοπές θέλει το 56% των Ευρωπαίων

Καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωρά με αυξητικούς ρυθμούς στις ευρωπαϊκές χώρες, αυξάνεται και η διάθεση των Ευρωπαίων για διακοπές αυτό το καλοκαίρι, όπως δείχνει η τελευταία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC), που παρακολουθεί τις ταξιδιωτικές προθέσεις των Ευρωπαίων όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας.

Η τελευταία έρευνα, λοιπόν, δείχνει ότι το 56% θέλει να πάει διακοπές μέχρι τα τέλη Αυγούστου είτε στο εσωτερικό της χώρας τους είτε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και μόνο το 27% εξακολουθεί να μην επιθυμεί ταξίδι εντός των επόμενων έξι μηνών.

Το 48% των Ευρωπαίων δήλωσαν στην έρευνα την αισιοδοξία τους για ανάκαμψη των ταξιδιών με βάση την αναμενόμενη πρόοδο στους εμβολιασμούς. Μόνο το 21% δεν είναι αισιόδοξο για το σχεδιασμό ενός ταξιδιού, ανεξάρτητα από τους εμβολιασμούς.

Ως προς την περίοδο των θερινών διακοπών, το 46% θέλει διακοπές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και το 29% νωρίτερα, τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Από αυτούς, το 49% είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, ενώ το 36% επιλέγουν διακοπές στη χώρα τους.

Τα μέτρα καραντίνας και οι περιορισμοί εξακολουθούν να αποτελούν τις κύριες αιτίες για τη στάση αναμονής στις κρατήσεις.

Τα μπαρ και εστιατόρια, εξάλλου, ανησυχούν το 13% των Ευρωπαίων ως τα μέρη που ενέχουν κίνδυνο για την υγεία τους. Στην κορυφή της λίστας κινδύνου παραμένουν τα αεροπορικά ταξίδια, με το 17% των Ευρωπαίων να αναφέρουν ότι οι πτήσεις είναι δυνητικά επικίνδυνες.

Οι Πολωνοί και οι Ιταλοί είναι οι πιο θετικοί για τα καλοκαιρινά ταξίδια

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι αυτό που θέλει η συντριπτική πλειονότητα των Ευρωπαίων. Πιο ενθουσιώδεις γι αυτό είναι οι Πολωνοί (79%) και οι Ιταλοί (64%), που επιδιώκουν διακοπές  πριν από τα τέλη Αυγούστου. Ακολουθούν οι Αυστριακοί (57%), Γερμανοί και Ολλανδοί (από 56%).

Οι Ιταλοί επίσης επιλέγουν πρωτίστως θερινές διακοπές στη χώρα τους (53%), ενώ περισσότεροι από 2 στους 5 ερωτηθέντες από τις άλλες χώρες έχουν σαφή προτίμηση στα ταξίδια στο εξωτερικό.

Σχολιάστε