ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Forbes: Αποθεώνει δέκα παραλίες στην Ευρώπη, δυο είναι ελληνικές!

Έχει γραφτεί δεκάδες φορές πως η φετινή τουριστική σεζόν θα έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από όσα είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Η Ελλάδα, κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός για το καλοκαίρι, έχει φέτος ένα ακόμη ασύγκριτο πλεονέκτημα στην προσέλκυση τουριστών.

Αυτό είναι η ασφάλεια που παρέχει στον ταξιδιώτη αναφορικά με την πανδημία. Βρίσκεται μεταξύ των χωρών που σημείωσαν τα λιγότερα κρούσματα, ενώ έχει συγκριτικά μικρότερο αριθμό θυμάτων από άλλες περιοχές της Ευρώπης που παραδοσιακά προσελκύουν τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μετά την τεράστια διάκριση με τις «γαλάζιες σημαίες», όπου η Ελλάδα βρέθηκε στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, τώρα περιοχές της χώρας μας κερδίζουν και στον παράγοντα ασφάλεια, για το φετινό καλοκαίρι.

Παραλία Λόυτσα, Πρέβεζα

Το Forbes αναδημοσιεύει την Τρίτη τη λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς παραλίες στην Ευρώπη, βασιζόμενο στην έρευνα του EBD (European Best Destinations – Οργανισμός Καλύτερων Προορισμών στην Ευρώπη) το οποίο βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του δικτύου EDEN (Εξαιρετικοί Ευρωπαϊκοί Προορισμοί) της Κομισιόν. Στη δεκάδα, εκτός από τις δύο ελληνικές παραλίες περιλαμβάνονται παραλίες στην Πορτογαλία, την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής που επίσης σημείωσαν μειωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Πώς προκύπτουν οι ασφαλείς παραλίες εν μέσω πανδημίας

Το EBD λοιπόν συνέταξε μια λίστα στην οποία περιλαμβάνει προορισμούς ανά την Ευρώπη όπου είναι πιο ασφαλές για τον τουρίστα να ταξιδέψει και να απολαύσει τη θάλασσα και τις διακοπές του. Σύμφωνα με τον οργανισμό, η επιλογή έγινε με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα (από 10 ως και 600 φορές λιγότερα κρούσματα, όπως σημειώνει), το μέγεθος της παραλίας και τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων που μπορεί να απολαύσει κάθε άτομο σε αυτή.

Επιπλέον, η επιλογή έγινε με βάση τις παροχές και τα τουριστικά καταλύματα στην περιοχή πέριξ της παραλίας και συγκεκριμένα την επιλογή ιδιωτικών εξοχικών, τουριστικών διαμερισμάτων, μικρών και μεσαίου μεγέθους ξενοδοχείων που διασφαλίζουν έτσι την τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης στους επισκέπτες τους.

Κέρκυρα χώρα

Σημείο κλειδί για την επιλογή, αποτελεί σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό οργανισμό και το πρωτόκολλο υγείας των ξενοδοχείων (κάτι που η Ελλάδα έχει αναπτύξει διεξοδικά για το σύνολο της Επικράτειας), αλλά και η ύπαρξη νοσοκομείων ή άλλων μονάδων υγείας στην περιοχή που δεν έχουν δεχτεί μεγάλο αριθμό ασθενών.

Κάπως έτσι προέκυψε το Τοπ 10, στο οποίο η Ελλάδα διαθέτει δύο προορισμούς, ομολογουμένως όχι από τους πιο προφανείς σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Οι πιο εναλλακτικοί προορισμοί φαίνεται να ξεχωρίζουν φέτος, με δεδομένες τις δυσκολίες που προβάλει ο κορωνοϊός, κάτι που σημειώνεται και σε άλλα δημοσιεύματα ξένου Τύπου, όπως εκείνο της BILD, τη Δευτέρα.

Η Ελλάδα στις ασφαλέστερες παραλίες με το Μονολίθι Πρέβεζας

Πρώτη, πρώτη στη λίστα του EBD βρίσκεται η παραλία Μονολίθι Πρεβέζης, καθώς όπως σημειώνει η δημοσίευση η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που επηρεάστηκαν λιγότερο από τον κορονοϊό (σχεδόν 50 φορές λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα).

Παραλία Χαλικούνας, Κέρκυρα

Στην περιγραφή, πριν οι ενδιαφερόμενοι τουρίστες παρακολουθήσουν τα υπέροχα νερά της Δυτικής Ελλάδας, αναφέρεται πως τα φίλτρα των κλιματιστικών στα καταλύματα αντικαθίστανται κάθε φορά που στο δωμάτιο μπαίνει νέος επισκέπτης, αλλά και η υποχρεωτική τήρηση 4 μέτρων από ομπρέλα σε ομπρέλα.

Το Μονολίθι περιγράφεται ως μια από τις πιο μακριές παραλίες στην Ευρώπη, με 22χλμ ακτογραμμής και πλάτος τουλάχιστον 80 μέτρων. Η καμπάνια “Πρέβεζα 2020 Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!” όπως λανσαρίστηκε από το Δήμο Πρέβεζας στα πρώτα τηλεοπτικά αφιερώματα προβολής της Πρέβεζας για το 2020, αφορά το κεντρικό concept του μοναδικού συνδυασμού ασφάλειας και ελευθερίας που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες ο Δήμος Πρέβεζας, το φετινό διαφορετικό καλοκαίρι.

Νέα Παραλία, Πρέβεζα

Αυτό αναπτύσσεται χάριν στην ασφαλέστερη και ατελείωτη παραλία ενιαίας αμμουδιάς αλλά και τα αμέτρητα τετραγωνικά μέτρα αμμουδιάς σε όλες τις πανέμορφες παραλίες καθώς και του μη βιομηχανικού μαζικού αλλά οικογενειακού τουριστικού σκηνικού με υψηλό επαγγελματισμό και ποιότητα παροχών, το οποίο απλώνεται γεωγραφικά σε όλη την παραλιακή, πεδινή, ορεινή και αστική ζώνη του «νησιού της Ηπείρου» όπως πλέον αποκαλείται η Πρέβεζα.

Η δεύτερη παραλία της Ελλάδας στο Τοπ 10 των ασφαλέστερων, βρίσκεται στην Κέρκυρα

Μια λωρίδα άμμου στη νοτιοδυτική Κέρκυρα που εκτείνεται για αρκετά χιλιόμετρα ανάμεσα στην ανοιχτή θάλασσα του βόρειου Ιονίου και τη λίμνη Κορισσίων, σε άλλα σημεία λεπταίνει και σε άλλα γίνεται αρκετά πλατειά.

Παραλία Χαλικούνας, Κέρκυρα

Η παραλία Χαλικούνας καταλαμβάνει μια θέση ανάμεσα στις ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη για την ατελείωτη αμμουδιά της και το γεγονός πως βρίσκεται στη φύση, μακριά από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κέρκυρα κοντά στο χωριό Άγιος Ματθαίος του οποίου αποτελεί και κομμάτι, και σε απόσταση περίπου 26 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο. Έχει καφέ ψιλή άμμο και μόνιμα κύματα ότι πρέπει για ιστιοπλοΐα και αθλητικές δραστηριότητες.

Η υπέροχη παραλία μπροστά στη λιμνοθάλασσα Κορισσίων

Λόγω της λιμνοθάλασσας των Κορισσίων είναι προστατευμένη περιοχή natura, δεν έχει ξενοδοχεία ούτε εστιατόρια, υπάρχει μια καντίνα στη μέση περίπου της παραλίας, αλλά το καλύτερο θα είναι για όσους θέλουν να περάσουν εκεί μερικές αξέχαστες ώρες να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα.

Ένα άγνωστο υπέροχο νησάκι με φυσική πισίνα και μια «κρυφή» παραλία 40 λεπτά από την Αθήνα

Καλοκαιριάζει και είμαστε σε συνεχή αναζήτηση για νέες παραλίες και ψαγμένα μέρη. Ένα άγνωστο υπέροχο νησάκι με φυσική πισίνα και κρυφή παραλία, και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα!

Κακιά θάλασσα: Το νησάκι με τη φυσική πισίνα σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα! (video)

Κακιά θάλασσα: Το νησάκι με τη φυσική πισίνα σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα!

Ένα νησάκι που βρίσκεται στην Κακιά Θάλασσα, σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, έχει ένα “θησαυρό” που λίγοι γνωρίζουν… Μια υπέροχη φυσική πισίνα!

Αυτή η “μαγική”  φυσική πισίνα καταλαμβάνει σχεδόν το 1/4 του μικρού αυτού νησιού το οποίο βρίσκεται περίπου 100 μέτρα από την ακτή και μπορείς να το επισκεφτείς… κολυμπώντας. Ο πυθμένας της περιέχει άμμο και ένα μικρό άνοιγμα επιτρέπει την ανακύκλωση του νερού.

Αν σκέφτεστε που θα κάνετε το επόμενο μπάνιο σας κάπου δίπλα στην Αθήνα, μην περιμένετε, διότι η Κακιά Θάλασσα στην Κερατέα απέχει μόλις 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και αυτή η φυσική πισίνα της Αττικής θα σας ανταμείψει.

H υπέροχη «κρυφή» παραλία της Αττικής που ελάχιστοι γνωρίζουν – Μυρωδιά από ελληνικό νησί

H Αττική έχει πολλές όμορφες παραλίες τις οποίες προτιμούν οι Αθηναίοι για καλοκαιρινές εξορμήσεις και για μια ανάσα δροσιάς τους ζεστούς αυτούς μήνες.

Μία από αυτές είναι κοντά στα Λεγρενά, ωστόσο, για να χαρείτε τα δροσερά και πεντακάθαρα νερά της πρέπει να ξέρετε τη διαδρομή γιατί βρίσκεται καλά «κρυμμένη».

H υπέροχη «κρυφή» παραλία της Αττικής που ελάχιστοι γνωρίζουν

Πως θα φτάσετε στην «κρυμμένη» παραλία;

ΚΑΠΕ Σούνιο

Στη διαδρομή πηγαίνοντας προς το Σούνιο, συγκεκριμένα μετά τον οικισμό Χάρακας, υπάρχει ταμπέλα που οδηγεί σε δεξιά στροφή στον χωματόδρομο. Λίγο πιο κάτω η πινακίδα αναφέρει ««Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)» και είναι αυτή που δίνει το όνομά της στην παραλία αυτή, που πολλοί αποκαλούν «παραλία ΚΑΠΕ».

Παραλία ΚΑΠΕ, Σούνιο

Θα ακολουθήσετε τον χωματόδρομο που καταλήγει σε μια καντίνα, θα κατεβείτε 99 σκαλοπάτια και τότε θα νομίζετε ότι βρίσκεστε σε ελληνικό νησί. Κατεβαίνοντας ακόμα πιο κάτω, και μερικές δεκάδες σκαλιά μετά, έχετε φτάσει σε ένα πανέμορφο ακρογιάλι. Παίρνοντας μια γεύση από την εκπληκτική θέα στη θάλασσα, συνεχίζετε στον υπέροχο κόλπο που παραπέμπει σε νησί, με τα βαθιά, γαλανά νερά του.

Είναι κατάλληλη και καθαρή παραλία, αρκεί μόνο να μην έχει νοτιά. Άμμος παντού και γαλάζια νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, γι’αυτό προνοήστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα, και όσοι την έχουν επισκεφτεί συνιστούν να ξεκινήσετε νωρίς, γιατί μετά πλακώνει κόσμος. Επίσης, αν δεν θέλετε πολύ λαό, καλύτερα να πάτε καθημερινή. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ανοιχτούν λίγο με τη μάσκα τους και ν’ ανακαλύψουν τις σπηλιές και πιο μικρούς κολπίσκους γύρω από την παραλία. Για φαγητό θα βρείτε πολλές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι. Μην παραλείψετε να κάνετε μια επίσκεψη στο Ναό του Ποσειδώνα.

Σχολιάστε