ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Η γη στα χέρια μας» είναι η κεντρική ιδέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το περιβάλλον, την αειφορία και συμβολίζει την αγάπη για τη φύση και τη ζωή στον πλανήτη μας.

Πολύ περισσότερο απ’ όλους τους άλλους, το μήνυμα αυτό πρέπει να φτάσει στα παιδιά και στην επόμενη γενιά καθώς ο άνθρωπος στη γη δεν έχει τίποτα πιο πολύτιμο από τον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Με αυτήν την αρχή που οδηγεί την Περιφέρεια και είναι η κατεύθυνση που ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος έδωσε σε όλα τα νησιά και σε όλες τις Υπηρεσίες, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ευρύτατη σύσκεψη για προγραμματισμό και διοργάνωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος για το 2017.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Φλεβάρης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου κ. Μιχάλης Μπαριανάκης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Δωδεκανήσου Δια Βίου Μάθησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα. Χαρούλα Γιασιράνη, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Χρήστος Ευστρατίου και η Διευθύντρια του Γραφείου Περιφερειάρχη κα. Χάιντι Λαζάνη.

Η ημερομηνία της εκδήλωσης στο νησί της Ρόδου, ορίστηκε για την Παρασκευή 02-06-2017, στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο χώρο κάτω από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Θα συμμετέχουν τα σχολεία και οι νέοι μας ενώ το χρώμα και το άρωμα των λουλουδιών στην εκδήλωση θα δώσει το Περιφερειακό Φυτώριο η παρουσία του οποίου κάθε χρόνο εντυπωσιάζει με τα όμορφα άνθη και φυτά που μοιράζει στους επισκέπτες.

Για την εκδήλωση αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φλεβάρης ανέφερε ότι «τα παιδιά των νησιών μας που είναι η ελπίδα για το μέλλον θα γιορτάσουν κοντά μας την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και θα αντλήσουμε δύναμη από την αγνότητα και το χαμόγελό τους για να συνεχίσουμε το έργο μας με σύνθεση δυνάμεων και περιβαλλοντικές δράσεις σε όλα τα νησιά».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου κ. Μπαριανάκης, δήλωσε ότι το Φυτώριο της Περιφέρειας ξεχωρίζει για το έργο του και τα φυτά που παράγει και αυτό θα αποδειχθεί και φέτος καθώς το ανθρώπινο δυναμικό του ήδη προετοιμάζεται και θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό.

Ενεργό ρόλο στην εκδήλωση με εκπλήξεις σε όσους θα παρευρεθούν επιφυλάσσει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου.

Όλοι μαζί οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο σύνολό της, ξεκινά την προετοιμασία για την εκδήλωση για να δώσει για μια ακόμη φορά το μήνυμα σεβασμού και αγάπης για τη φύση που όλοι μαζί πρέπει καθημερινά να κάνουμε πράξη.

Σχολιάστε