ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

IATA: Πιο ασφαλές το ταξίδι με αεροπλάνο από την βόλτα στο εμπορικό κέντρο

Σε καίριες ερωτήσεις του επιβατικού κοινού σχετικά με την ασφάλεια στις πτήσεις εν μέσω πανδημίας κορονοϊού απαντά η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, ΙΑΤΑ με βάση και τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Αναλυτικά, στην ερώτηση εάν υπάρχει ανάγκη μείωσης των αεροπορικών ταξιδιών για να μειωθούν οι πιθανότητες μόλυνσης από τον κορονοϊό, η ΙΑΤΑ αναφέρει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Π.Ο.Υ., δεν συνιστά περιορισμούς στα ταξίδια ή στο εμπόριο, παρόλο που πολλές χώρες έχουν λάβει αποφάσεις για τέτοιου είδους μέτρα.

Ωστόσο, η κατάσταση αλλάζει ραγδαία και υπάρχουν πολλές εκτιμήσεις σχετικά με τις προδιαγραφές ασφάλειας ή απομόνωσης, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα ταξίδια.

 

Ασφάλεια ταξιδιών με αεροπλάνο

Στη συνέχεια, στην ερώτηση εάν είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος προσβολής από ιό σε αεροπλάνο από ότι σε εμπορικό κέντρο ή σε γραφείο, η ΙΑΤΑ εκτιμά ότι ο κίνδυνος είναι χαμηλότερος. Συγκριτικά, ένα σύγχρονο αεροσκάφος αλλάζει τον αέρα καμπίνας πολύ πιο συχνά από ότι τα γραφεία ή τα καταστήματα. Ο αέρας που παρέχεται στην καμπίνα του αεροσκάφους είναι φρέσκος ή φιλτράρεται μέσω φίλτρων HEPA της ίδιας αποτελεσματικότητας (99,97% και περισσότερο) για την απομάκρυνση ιών, όπως γίνεται στα χειρουργεία.

κορονοϊός ταξίδι

Σε ένα εμπορικό κέντρο ή σε ένα γραφείο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι εάν κάποιος παραμείνει στο περιβάλλον ενώ έχει προσβληθεί από ιογενή λοίμωξη. Ως εκ τούτου, το κλειδί είναι η διατήρηση της καλής προσωπικής υγιεινής.

Στην ερώτηση του τι μπορούν να κάνουν οι επιβάτες για να προστατευθούν από τον κορονοϊό στο αεροπλάνο, η ΙΑΤΑ τονίζει ότι το εύρος των απλών μέτρων που προτείνει ο Π.Ο.Υ. είναι αποτελεσματικό ακόμη και για τους επιβάτες σε μια πτήση: Προσεκτικό και τακτικό πλύσιμο των χεριών, ή τουλάχιστον απολύμανση των χεριών, αποφυγή αγγίγματος άλλων ανθρώπων, κάλυψη βήχα και φτερνίσματος κι έπειτα απολύμανση των χεριών, αποφυγή ταξιδιών σε περίπτωση αδιαθεσίας και αποφυγή επαφής με οποιονδήποτε φαινομενικά ασθενή.

Σχολιάστε