ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Moon Spinners «δαγκωτό» για 5η χρονιά

Toυ Κωνσταντίνου Συλιγάρδου

Ακούγοντας το όνομα του εστιατορίου ίσως για τους πολλούς που δεν ξέρουν την ιστορία του Walt Disney,δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι το “Moon Spinners” είναι ένα εστιατόριο για πολύ ψαγμένους και απαιτητικούς γύρω από το κομμάτι της γαστρονομίας, αλλά και για πελάτες που έρχονται από κάθε γωνία του κόσμου ή της χώρας μας και επιθυμούν ιδιαίτερα και μοναδικά πιάτα, εξαιρετικό περιβάλλον και πραγματική φιλοξενία.

Γνώρισα το εστιατόριο που βρίσκεται στην ακτή Ολούς στην Ελούντα μετά από σύσταση ενός καλού φίλου που είναι λάτρης της υψηλής κουζίνας και αφού μίλησα με την Όλγα Κωστάκου που όχι μόνο έχει το γενικό πρόσταγμα αλλά είναι η απόλυτη οικοδέσποινα, πήγα και ξαναπήγα!

Πήγα και φίλους και έστειλα παρέες να απολαύσουν το μαγευτικό και ατμοσφαιρικό τοπίο αλλά και τα πιάτα του σεφ!

Η εικόνα ίδια και τα σχόλια «καρμπόν» σε φράσεις κλισέ που αποτυπώνονται άλλωστε με σαφήνεια στις κριτικές που υπάρχουν σε δημόσια αναφορά στο trip advisor και στα social media!

Άριστη και απόλυτη βαθμολογία, θερμά λόγια για το προσωπικό, το service και την σχέση ποιότητας – τιμής!
Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι τυχαίο ότι η φήμη του ξεπέρασε τα όρια!

Κάθε καλοκαίρι πλήθος επωνύμων απ’ όλους τους λαμπερούς χώρους που φτάνουν στην περιοχή της Ελούντας το επιλέγουν αβασάνιστα.

Αθόρυβα όμως και χωρίς φανφάρες, διακριτικότητα και χωρίς αλαζονεία, το εστιατόριο είναι γεμάτο «παράσημα» και εύσημα που κερδήθηκαν με κόπο, μεράκι, αγάπη και αποτελεσματικότητα σε κάθε επιλογή και απαίτηση.

Το Moon Spinners κλείνει πέντε χρόνια και διδάσκει στην περιοχή πως πρέπει να είναι ένα πραγματικά καλό εστιατόριο στο σύνολο του.

Άλλωστε αν γνωρίσετε την Όλγα Κωστάκου θα καταλάβετε και εσείς ότι για εκείνη και τους ανθρώπους της, δεν υπάρχει κάτι λιγότερο από το «καλύτερο» που μπορεί να προσφερθεί σε οποίους της κάνουν την τιμή.

 

Φέτος με δοκιμασμένη την συνταγή της επιτυχίας απλά γράφουν την επόμενη σελίδα στην γαστρονομία αυτού του τόπου και μας προκαλούν να τους βρούμε ψεγάδι !

Μάταια βέβαια, γιατί όταν έχουν περάσει άνθρωποι με ιδιαίτερα ψηλά κριτήρια και απαιτήσεις και έχουν «βγάλει το καπέλο τους» τότε το έργο του κάθε παράξενου και ίσως κακοπροαίρετου γίνεται ακόμα δυσκολότερο.

«Τα ίχνη οδηγούν στην Κρήτη» έλεγε και έγραφε ο αείμνηστος Walt Disney αλλά σήμερα τα ίχνη οδηγούν και πάλι στο ίδιο σημείο όχι για το μυστήριο της ταινίας αλλά για το «πάθος στην γεύση».

Νομίζω με αφορμή τα 5α γενέθλια εκτός από τις ευχές πρέπει να πούμε ότι ευτυχώς που υπάρχουν τέτοια σημεία να αναβαθμίζουν τον τόπο και το τουριστικό προϊόν!

Χρόνια πολλά Moon Spinners,
Χρόνια πολλά Όλγα,
Χρόνια πολλά σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας.

Σχολιάστε