ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ryanair: Κατέγραψε ζημιές 355 εκατ. ευρώ λόγω Covid

Η Ryanair κατέγραψε ζημιές 355 εκατ. ευρώ στο 12μηνο μέχρι τον Μάρτιο εξαιτίας της πανδημίας, αλλά τόνισε πως είναι αδύνατο να προβλεφθεί με ακρίβεια οτιδήποτε πέρα από μια ελπίδα για επιστροφή σε “εύλογη κερδοφορία” αυτό το έτος.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, η οποία εκτελεί περισσότερες πτήσεις από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol, τόνισε πως σχεδιάζει να αυξήσει την επισκεψιμότητά της σε 165 εκατ. επιβάτες φέτος, έναντι 97 εκατ. πριν από ένα χρόνο και σε σχέση με το επίπεδο-ρεκόρ των 149 εκατ. προ κορονοϊού.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, τόνισε πως είναι “ανέφικτο, αν όχι αδύνατο”, να παρέχουμε ένα εύλογο ή ακριβές εύρος εκτιμήσεων για τα κέρδη αυτή τη στιγμή, δεδομένου του πιθανού συνεχιζόμενου κινδύνου που ενέχει ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο κορονοϊός για τις κρατήσεις.

“Η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος.

Οι ζημιές προ εκτάκτων για τη χρήση, διαμορφώθηκαν στα 355 εκατ. ευρώ, και ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις για 370 εκατ. ευρώ και έναντι των 1 δισ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση.

Τον Μάρτιο του 2020 η αεροπορική εταιρεία είχε εμφανίσει κέρδη 1 δισ. ευρώ.

Σχολιάστε