ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Sojern: Ισχυρή ανάκαμψη της πορείας των αεροπορικών κρατήσεων για Ελλάδα – Ποια είναι η εικόνα στην Ευρώπη

Τη μεγαλύτερη ανάκαμψη στην Ευρώπη παρουσιάζει η Ελλάδα όσον αφορά την πορεία των κρατήσεων και αναζητήσεων πτήσεων μέχρι τα τέλη Αυγούστου (μέχρι 24 Αυγούστου).

Σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας ταξιδιωτικών δεδομένων Sojern, η οποία παρατηρεί τις τάσεις στις ταξιδιωτικές κρατήσεις σε μηχανές αναζήτησης, πόρταλ πτήσεων, αλυσίδες ξενοδοχείων και άλλους παρόχους της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, οτι οι διεθνείς κρατήσεις για πτήσεις στην Ελλάδα παρουσιάζουν σημαντική ανάκαμψη, όμως παραμένουν στο -20% σε σχέση με τα περυσινά επίπεδα.

Η έρευνα καταγράφει τάσεις ανάκαμψης στην πορεία των ναεροπορικών και ξενοδοχειακών κρατήσεων και αναζητήσεων και στην υπόλοιπη Ευρώπη με εξαιρέσεις που οφείλονται κυρίως στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβάλλονται σε χώρες «υψηλού κινδύνου».

Ειδικότερα, οι κρατήσεις για Πορτογαλία αυξήθηκαν σημαντικά στις αρχές Αυγούστου, στην Κροατία ωστόσο μειώθηκαν και πάλι μετά την ανακοίνωση ταξιδιωτικών περιορισμών για τη χώρα, με τις κρατήσεις να μειώνονται από -34% στο -53% έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Οι κρατήσεις πτήσεων για Γαλλία συνεχίζουν να είναι στάσιμες, και αυτό αποδίδεται στο οτι η Γερμανία δεν αποτελεί κλασικό προορισμό διακοπών.

Επίσης, καταγράφονται ενδείξεις μικρής ανάκαμψης στις αναζητήσεις και κρατήσεις ξενοδοχείων στις ευρωπαϊκές αγορές. Στα τέλη Απριλίου, για παράδειγμα, οι κρατήσεις ξενοδοχείων στη Γερμανία είχαν ετήσια μείωση 91%, η οποία όμως έχει καθηλωθεί στο -57%.

Σύμφωνα με τη Sojern, οι κρατήσεις για Ιταλία και Ισπανία συνεχίζουν να είναι πολύ χαμηλές, ενώ στη Γαλλία, στα τέλη Αυγούστου, είχαν μείωση μόλις κατά 34% σε ετήσια βάση. Μάλιστα, οι αναζητήσεις ξενοδοχείων στη Γαλλία βρέθηκαν στα περυσινά επίπεδα. Στην Ιταλία, οι αναζητήσεις είναι πολύ περισσότερες από τις κρατήσεις.

Σχολιάστε