ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

TEZ Tour: Δυναμική παρουσία στην ρωσική αγορά σε μία δύσκολη χρονιά

Μια ξεχωριστή θέση στην τουριστική αγορά της Ρωσίας σε μια ομολογουμένως ανατρεπτική και “περίεργη” χρονιά, όσον αφορά την κίνηση στο χρονικό διάστημα 01/01/18 – 31/08/18, καταλαμβάνει η TEZ TOUR που δραστηριοποιείται στον τομέα του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα.

Το πρώτο 8μηνο της χρονιάς φέρνει ικανοποιητικά νούμερα, όσον αφορά τους εισερχόμενους επισκέπτες, για την διοίκηση της εταιρίας στην Ελλάδα, που έχει έδρα το Ηράκλειο.

Η εταιρεία ως γνωστόν, δραστηριοποιείται εκτός από την Κρήτη,στην Αθήνα, στην Ρόδο, την Χαλκιδική, την Κέρκυρα και την Πελοπόννησο τα τελευταία 12 χρόνια.

Ο πρόεδρος της Tez Tour Ελλάδος κ. Δημήτρης Χαριτίδης
Ο πρόεδρος της Tez Tour Ελλάδος κ. Δημήτρης Χαριτίδης

Οι μεταβολές καταγράφουν πτωτική τάση στον εισερχόμενο τουρισμό από την Ρωσία και στους 5 προαναφερόμενους γεωγραφικούς προορισμούς,ωστόσο η εταιρεία μέσα σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία “δείχνει εξαιρετική εικόνα”.

Η εταιρεία στέλνει κόσμο στην Ελλάδα συνολικά από 9 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και η συνολική κίνηση του ομίλου στην χώρα μας είναι θετική σε όλους τους προορισμούς, καταγράφοντας μια αύξηση της τάξεως 10,65% όπου η πλέον εντυπωσιακή είναι στο

αεροδρόμιο του Αράξου όπου φτάνει το 65,9%. Στο συγκεκριμένο μάλιστα αεροδρόμιο η ΤΕΖ έχει το 20% της συνολικής κίνησης.

Ο πρόεδρος της Tez Tour Ελλάδος κ. Δημήτρης Χαριτίδης θεωρείται από τους καλούς γνώστες την Ρωσικής αγοράς αλλά και των Ανατολικών χωρών και αποτελεί για τους φορείς του τουρισμού δοκιμασμένη πηγή.

Περιγράφει ως πολλά υποσχόμενη την έναρξη της φετινής σαιζόν,που μάλιστα  είχε ξεκινήσει με εξαιρετικές προσδοκίες μέχρι και τον Μάρτιο όπου η πορεία των κρατήσεων ήταν ικανοποιητική.

“Όμως από τις 09 Απριλίου 2018 και μετά τα πράγματα “άλλαξαν”.

Ο ίδιος εξηγεί πως αναλύονται σήμερα τα δεδομένα.

Που οφείλεται η κόπωση της Ρωσικής αγοράς προς την Ελλάδα φέτος

Η φετινή εικόνα οφείλεται σε πολλούς ταυτόχρονα παράγοντες που έλαβαν χώρα τόσο στο εσωτερικό της Ρωσίας όσο και σε εξωγενείς παράγοντες.

Καταρχάς, η υπερβολική αύξηση των αεροπορικών θέσεων από τους tour operator στην Τουρκία.

Η αδύναμη τουρκική λίρα άρα,οι  αρκετά φθηνές τιμές στα καλά ξενοδοχεία.

Άλλος σημαντικός παράγοντας ήταν η  ισοτιμία δολαρίου / ευρώ.

Η υποτίμηση του ρωσικού νομίσματος  τον Απρίλιο περίπου κατά 12% επηρέασε σημαντικά τα αποτελέσματα.

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε την γενικότερη οικονομική κατάσταση στην Ρωσία, αλλά ακόμα και το ΜΟΥΝΤΙΑΛ έως και την πορεία της εθνικής τους ομάδας σε αυτό.

Τι πρέπει να γίνει για να διατηρήσουμε τα υψηλά ποσοστά των προηγούμενων ετών. 

Για το 2019 οι προβλέψεις για την συγκεκριμένη αγορά δεν είναι καλές, γιατί η ρωσική οικονομία εξακολουθεί να μην πηγαίνει καλά.

Για να παραμένει η Ελλάδα ανταγωνιστική αγορά,οι τιμές θα πρέπει να παραμένουν τουλάχιστον στα φετινά επίπεδα και να μην αυξηθούν.

Επίσης πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όποιος θέλει να έχει ένα καλό μερίδιο δεν μπορεί να έχει διαφορετικές τιμές στην Ρωσία από αυτές τις Δ. Ευρώπης.

Άλλωστε εάν δείτε και από τις αναφορές της ΤτΕ, το γεγονός πως, τον Ιούλιο καταγράφηκε άλλη μια  μείωση εισπράξεων από την  Ρωσία στο -12,2% θα κατανοήσετε το μέγεθος του ζητήματος.

Ποια η συμβολή της ΤΕΖ TOUR όλα αυτά τα χρόνια στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα. 

Η εταιρεία μας  δραστηριοποιείται σε 6 ελληνικούς προορισμούς από  9 χώρες της τ. Σοβιετικής Ένωσης και Ανατολικής Ευρώπης.

Φέτος  η δική μας πτώση (από την Ρωσία) είναι πολύ μικρότερη από τον Μ.Ο και μάλιστα αν δείτε τα αποτελέσματα του α΄εξαμήνου ήταν άκρως θετικά,ενώ αναμένουμε τα αποτελέσματα του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.

Εάν λάβουμε ως δεδομένο τις συνολικές αφίξεις απ όλες τις χώρες όπου κάνουμε πρόγραμμα εισερχόμενου τουρισμού,φέτος στην αρνητική συγκυρία,έχουμε μια αύξησής της τάξεως 10,65% .

Θεωρώ ότι πλέον η ΤΕΖ TOUR έχει σταθεροποιήσει τα μερίδια της,και ταυτόχρονα έχει μια πολλά υποσχόμενη και δυναμική παρουσία.

Σχολιάστε