ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Tripadvisor: Τρεις ελληνικές παραλίες και δυο ελληνικά νησιά στα καλύτερα του κόσμου

Δεν είναι ούτε παράξενο ούτε πρωτότυπο η Ελλάδα να φιγουράρει στις λίστες του Trip Advisor με τις καλύτερες παραλίες αλλά και τα ομορφότερα νησιά του κόσμου!

Οι ακτές μας φημίζονται άλλωστε για την ομορφιά, την καθαρότητα των νερών και τα υπέροχα τοπία που δημιουργούν αλλά και για τις καλύτερες εντυπώσεις που αφήνουν στους επισκέπτες τους. Από την άλλη τα νησιά μας… για τι και αν δεν φημίζονται: πλακόστρωτα σοκάκια, ήλιος, θάλασσα, υπέροχες παραλίες, παράδοση, αρχιτεκτονική, φιλοξενία, υπέροχο φαγητό…

Στις λίστες του Trip Advisor ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες για το 2020 “φιγουράριζαν” και 3 ελληνικές.

Μπάλος παραλία Κρήτη
Η παραλία του Μπάλου ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή της εικόνα αλλά και για την προσβασιμότητα μακριά από πολυκοσμία.

Ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες του κόσμου, δεν θα μπορούσαν να έλειπαν ελληνικές. Και παρόλο που τα κορυφαία παραθαλάσσια σημεία βρίσκονται σε προορισμούς που θα περίμενε κανείς – τη Βραζιλία, τη Σικελία και την Κούβα, για παράδειγμα – τρεις υπέροχες παραλίες στην Ελλάδα κάνουν τη διαφορά!

Ελαφονήσι, Κρήτη
H παραλία στο Ελαφονήσι εντυπωσιάζει με το ροζ χρώμα της άμμου και τα πρασινογάλαζα νερά.

Η Baia do Sancho στο Fernando de Noronha της Βραζιλίας στέφθηκε ως η καλύτερη παραλία στον κόσμο για το 2020, ακολουθούμενη από την παραλία Grace Bay στο Turks και Caicos και την Playa Paraiso στο Cayo Largo της Κούβας. Πραγματικά εξωτικές ακτές, ωστόσο οι εγχώριες ελληνικές παραλίες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν ούτε σε ομορφιά ούτε σε χρώματα! Ποιες είναι;

Το περίφημο Κλέφτικο στη Μήλο, η παραλία στο Ελαφονήσι και ο Μπάλος στην Κρήτη είναι οι ακτές που ξεχώρισαν πέρσι οι αναγνώστες του Trip Advisor και τις κατέταξαν στη λίστα με τις καλύτερες του κόσμου για διαφορετικό λόγο η καθεμία. Η Μήλος ξεχωρίζει για τα εξωπραγματικά τοπία της που κάνουν τις παραλίες της ονομαστές. Κάπως έτσι το σκηνικό που βλέπει κανείς απέναντι από το Κλέφτικο ήταν ο λόγος της επιλογής, έτσι όπως το λευκό των βράχων ενώνεται με τα γαλαζοπράσινα νερά.

Η Παραλία στο Ελαφονήσι ξεχώρισε λόγω των ήρεμων νερών και της ροζ άμμου, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης κάτω από τον καυτό ήλιο. Όσο για τον Μπάλο στην Κρήτη; Ο τρόπος προσέγγισης της παραλίας με τα πόδια, αποφεύγοντας την πολυκοσμία, ήταν ο βασικός λόγος επιλογής και το ατού της για να μπει στη λίστα. Σε δεύτερο λόγο, το εξαιρετικό τοπίο χαρίζει την κρητική παραλία τα εύσημα.

Tripadvisor: Τρεις ελληνικές παραλίες και δυο ελληνικά νησιά στα καλύτερα του κόσμου
Ελαφονήσι

Τα εκατομμύρια ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο ψήφισαν επίσης στην ταξιδιωτική πλατφόρμα της TripAdvisor τους καλύτερους προορισμούς για ταξίδια  δημιουργώντας τη λίστα με τα Travellers’ Choice Awards, που αφορούν στους προορισμούς.

Η Ελλάδα για το 2020 έλαβε δύο θέσεις στη λίστα με τους 25 καλύτερους προορισμούς του κόσμου, όπου 2 ελληνικά νησιά απογειώνονται, με την Κρήτη να τοποθετείται στην 3η θέση και τη Ρόδο στην 18η, παίρνοντας παράλληλα και πολλά εύσημα από τους ταξιδιώτες ανά τον κόσμο που τα έχουν επισκεφθεί.

Τα πράγματα άλλαξαν λίγο φέτος καθώς στις λίστες του Trip Advisor για το 2021 σαφώς δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει η ελληνική παρουσία αλλά είναι μικρότερη…δηλαδή δύο ελληνικές παραλίες βρέθηκαν στη λίστα των καλύτερων του κόσμου και ένας ελληνικός προορισμός! Στους προορισμούς η Κρήτη και μάλιστα στην 7η θέση στις παραλίες ο Μπάλος και το Ελαφονήσι στην 22η και στην 24η θέση αντίστοιχα.

Μπάλος
Μπάλος

Μάλιστα, χαρακτηριστικά για την Κρήτη αναφέρεται: Το νησί της Κρήτης είναι ένα ελληνικό διαμάντι που πλέει στην γαλαζοπράσινη θάλασσα. Οι παραλίες είναι θεϊκές εκτάσεις χρυσαφένιας άμμου και στρογγυλεμένων βότσαλων. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την ιστορική και μυθολογική αξία αυτού του νησιού: Σύμφωνα με τους μύθους, η Κρήτη ήταν ο τόπος γέννησης του Δία, του βασιλιά των θεών και κοιτίδα του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης. Επισκεφθείτε μία από τις πολυάριθμες αρχαιολογικές και ιστορικές τοποθεσίες του νησιού για να κάνετε ένα διάλειμμα από την ηλιοθεραπεία και να πλημμυρίσετε με δέος.

Κρήτη, ένας από τους τοπ ελληνικούς προορισμούς

Σχολιάστε