Επίσημη τελετή απονομής Γαλάζιας Σημαίας και Ανοιχτή Ημέρα Σχολείων
Την Τρίτη 20 Ιουνίου, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η παραλία του Creta Maris Beach Resort βραβεύτηκε με τη Γαλάζια Σημαία στα πλαίσια επίσημης τελετής που διοργανώθηκε την ίδια μέρα. Τα αυστηρά κριτήρια απόκτησης του συγκεκριμένου συμβόλου ποιότητας αποτελούν η καθαρότητα της θάλασσας και της ακτής, η οργάνωση της ακτής, η ασφάλεια των επισκεπτών, η προστασία της φύσης και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Στην εκδήλωση έπαρσης της Γαλάζιας Σημαίας συμμετείχε ο παιδικός σταθμός «Junior Academy», οι μαθητές του οποίου ξεναγήθηκαν στη βιολογική φάρμα, στους κομποστοποιητές καθώς και στο σημείο Ανακύκλωσης του Creta Maris «Η ανάσα του πλανήτη». Προτού ωστόσο πάρουν μέρος στην τελετή απονομής της Γαλάζιας Σημαίας, ενημερώθηκαν για τους τρόπους που μπορούν να διατηρούν τις ακτές και τη θάλασσα καθαρή.
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Προϊστάμενος Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κρήτης Αριστείδης Στρατάκης, η Λιμενάρχης Χερσονήσου, Περισυνάκη Αθανασία, ο διευθυντής του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Χερσονήσου, Κουκάκης Εμμανουήλ, καθώς και ιατρός του Cretan Medicare, Διαμαντάκης Θανάσης. Οι εκπρόσωποι των θεσμών μαζί με τους επισκέπτες του ξενοδοχείου και τα παιδιά χειροκρότησαν την έπαρση της Γαλάζιας Σημαίας δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δέουσα σημασία στην αξία της!
Σχετικά με το Creta Maris Beach Resort:
Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975. Έχει δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.
Σχετικά με το σύμβολο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία»:
Η “Γαλάζια Σημαία”, σύμβολο ποιότητας σε 49 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς. Το εθελοντικό Πρόγραμμα “ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ” (“BLUE FLAG”) ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80. Σήμερα συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 50 χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους, δηλαδή όχι μόνο της Ευρώπης. Ο υπεύθυνος σε διεθνές επίπεδο χειριστής του Προγράμματος, το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.