ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Έντονο το επενδυτικό ενδιαφέρον των Iσραηλινών για ξενοδοχεία και ακίνητα στην Ελλάδα

Έντονο είναι το ενδιαφέρον ισραηλινών συμφερόντων ομίλων για περαιτέρω διείσδυση στην ελληνική αγορά ξενοδοχείων και ακινήτων.

Πέραν της επενδυτικής κινητικότητας που καταγράφεται στον χώρο των ξενοδοχείων το ισραηλινών συμφερόντων Zoia Fund, είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια. Σε διεθνές επίπεδο διαχειρίζεται περί τα 20.000 ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 2,2 δισ. Ευρώ με παρουσία σε έξι χώρες (ΗΠΑ, Ισπανία, με έμφαση στη Βαρκελώνη, Πολωνία, Γερμανία, Ισραήλ και Ελλάδα). Ειδικότερα, στην ελληνική αγορά διαχειρίζεται 19 ακίνητα. Αρκετά από τα ακίνητα που έχει αποκτήσει το τελευταίο διάστημα το Zoia Fund στην ελληνική πρωτεύουσα βρίσκονται στο στάδιο της ανακατασκευής, ώστε να αρχίσουν να εκμισθώνονται. Υπάρχουν, όμως, και αρκετά ολοκληρωμένα και εν χρήσει ακίνητα (The Hill στο Λυκαβηττό).

Καθώς κατά το 2020 και το 2021 ο κλάδος τουρισμού στο Ισραήλ επλήγη σημαντικά, η εγγύτητα με τη Ελλάδα και η καλή αντιμετώπιση της πανδημίας, οδήγησε σε ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Για την περαιτέρω τόνωση της ζήτησης θα πρέπει να προωθηθούν περαιτέρω απευθείας αεροπορικές συνδέσεις Ελλάδος – Ισραήλ, σε διεθνή περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Επίσης, σημαντική θα είναι η προώθηση τουριστικών πακέτων ειδικών θεματικών ενοτήτων (ιατρικός, γαστρονομικός, αγροτουρισμός, καταδυτικός, αθλητικός) καθώς και πακέτα χειμερινού τουρισμού. Ανάδειξη περιοχών με πρότερη ή και σημερινή Εβραϊκή παρουσία ως τουριστικών προορισμών Τέλος, θετικά θα λειτουργήσει και η ανάπτυξη κοινών τουριστικών πακέτων σε τρίτες αγορές, μέσω τυποποιημένων ταξιδιών εξοικείωσης (fam trip) για ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους.

Σχολιάστε