ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Έρευνα: Ποιες ηλικίες ταξίδεψαν περισσότερο με αεροπλάνο πριν από το lockdown;

Μια έρευνα από την AirAsia India σχετικά με τις ηλικιακές ομάδες που ταξίδεψαν περισσότερο με αεροπλάνο μετά τη σταδιακή άρση των lockdown την προηγούμενη περίοδο και πριν από την εφαρμογή του νέου, παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Λίγο πριν μπούμε στο lockdown του Νοεμβρίου, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, και κλείσουν τα σύνορα για το εξωτερικό, υπήρχε η δυνατότητα ταξιδιών, έστω και περιορισμένης κίνησης λόγω κορονοϊού.

αεροδρόμιο ταξίδι με αεροπλάνο

H AirAsia India πραγματοποίησε έρευνα για να δει ποιες ηλικίες επέλεξαν να ταξιδέψουν το διάστημα αυτό και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, με τα ποσοστά να δείχνουν τους νέους σε ηλικία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Σύμφωνα με την έρευνα της AirAsia India, με τη συμμετοχή 2.400 επιβατών αεροπλάνων, οι περισσότεροι επιβάτες στην ηλικιακή ομάδα 20-29 ετών ταξίδεψαν μετά τη σταδιακή άρση των lockdowns. Ειδικότερα:

  • Το ποσοστό όσων πέταξαν στην ηλικιακή ομάδα 20-29 αυξήθηκε από 25% πριν από το lockdown σε 42% μετά τo lockdown.
  • Το ποσοστό όσων πέταξαν στην ηλικιακή ομάδα 30-39 μειώθηκε από 49% σε 41% μετά το lowkdown.
  • Οι επιβάτες άνω των 40 ετών που πέταξαν ανήλθαν μόλις στο 10%.
αεροδρόμιο αφίξεις επιβατών από ταξίδια με αεροπλάνο

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως πριν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αυτή η ηλικιακή ομάδα αποτελούσε το 19% του συνόλου των επιβατών σε αεροπλάνα. Η έρευνα της AirAsia India διαπίστωσε ότι το 43% των ερωτηθέντων ταξίδεψε πριν από το lowkdown, ενώ μόνο το 25% των ερωτηθέντων ταξίδεψε την περίοδο Ιουλίου-Οκτωβρίου.

Σχολιάστε