ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Έρευνα GBTA: Αισιόδοξο το 80% των εταιριών στην Ευρώπη για τα επαγγελματικά ταξίδια

Κάποια πρώτα σημάδια αισιοδοξίας από τη βιομηχανία επαγγελματικών ταξιδίων προκύπτουν από τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματικών Ταξιδίων, GBTA, σε 1.600 εταιρίες-μέλη της από όλο τον κόσμο (17-22 Απριλίου 2020).

Η έρευνα έδειξε ότι το 35% των εταιριών επιθυμούν να ξεκινήσουν και πάλι τα επαγγελματικά ταξίδια μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Στην Ευρώπη, το 80% των μελών της GBTA εκτιμούν ότι τα διεθνή επαγγελματικά ταξίδια θα ξεκινήσουν και πάλι σε δύο έως τρεις μήνες (33%) και σε έξι έως οκτώ μήνες (47%).

Στη Β. Αμερική, το ποσοστό των εταιριών που πιστεύουν το ίδιο ανέρχεται μόνο σε 26%.

Στα ταξίδια εσωτερικού, το 62% πιστεύει ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα ξεκινήσουν και πάλι μέσα στο ερχόμενο δίμηνο-τρίμηνο.

Το 88% των εταιριών προσδοκά ότι υπάλληλοί τους θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν και πάλι μόλις αρθούν οι περιορισμοί στα ταξίδια. Στη Β. Αμερική, το ποσοστό ανέρχεται σε 90% ενώ στην Ευρώπη σε 83%.

Ωστόσο, τα μέλη της GBTA πιστεύουν ότι τα χειρότερα έρχονται όσον αφορά τις απώλειες σε επίπεδο πωλήσεων (56%), ενώ το 29% πιστεύει ότι τα χειρότερα έχουν περάσει.

Μέχρι στιγμής, σχεδόν όλες οι εταιρίες συνεχίζουν να ακυρώνουν ή να αναβάλλουν τα επαγγελματικά ταξίδια ανεξάρτητα χωρών. Στην Ασία και την Ευρώπη, το 99% των μελών της GBTA αναφέρουν ότι οι εταιρίες τους ακύρωσαν όλα ή τα περισσότερα επαγγελματικά ταξίδια. Το ίδιο ανέφερε το 98% από τη Μ. Ανατολή, το 97% από τη Λατινική Αμερική και το 95% από τη Β. Αμερική.

Σχολιάστε