ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Αναστέλλει τη λειτουργία του ο ισλανδικός αερομεταφορέας WOW Air

Η ισλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Wow Air ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία της και ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις της.

Μάλιστα, η αεροπορική εταιρεία συμβουλεύει τους επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να πετάξουν με αυτήν να στραφούν σε άλλες αεροπορικές ή να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ειδήσεων, εκτιμάται ότι περίπου 2.700 – 4.000 επιβάτες επηρεάζονται από το κλείσιμο της WOW Air.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ισλανδικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε ότι βρισκόταν σε συνομιλίες με το ιδιωτικό επενδυτικό fund Indigo Partners για ενδεχόμενη επένδυση.

Παράλληλα, είχε δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε μείωση του στόλου αεροσκαφών και του προσωπικού που απασχολεί.

Πάντως,η κατάρρευση της Wow Air ακολουθεί μια σειρά άλλων αιφνίδιων διακοπών λειτουργίας αεροπορικών εταιρειών το τελευταίο διάστημα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Primera Air με έδρα τη Δανία τερμάτισε απότομα τις δραστηριότητές της και προχώρησε σε πτώχευση, ενώ τον περασμένο μήνα, η βρετανική Flybmi έκλεισε χωρίς προειδοποίηση, αναφέροντας ως αιτία το υψηλό κόστος καυσίμων και την αβεβαιότητα αναφορικά με το καθεστώς λειτουργίας της μετά το Brexit.

Σχολιάστε