ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Απίστευτο: Δεν υπήρχε κανείς στον πύργο ελέγχου αεροδρομίου γιατί… δεν χτύπησε το ξυπνητήρι!

Κανένας άνθρωπος δεν υπήρχε στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου επειδή … δεν χτύπησε το ξυπνητήρι!

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 23 Μαΐου, όταν το αεροσκάφος της δανέζικης εταιρείας «Dat» που συνδέει καθημερινά το νησί της Λαμπεντούσα με το Παλέρμο είχε καθυστέρηση περίπου μισής ώρας.

Ο πιλότος, αφού επιβιβάστηκαν όλοι οι επιβάτες, προέβη στα σχετικά πρωτόκολλα και προσπάθησε να επικοινωνήσει για τις σχετικές διαδικασίες της απογείωσης με τον πύργο ελέγχου, από τον οποίο όμως δεν απαντούσε κανείς.

Αποτέλεσμα ήταν το αεροπλάνο, το οποίο έπρεπε να αναχωρήσει στις 6:10 π.μ., να παραμείνει στο έδαφος με σβησμένους κινητήρες για τουλάχιστον 30 λεπτά. Έτσι ο πιλότος ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες περιμένοντας υπομονετικά για μια ανταπόκριση, και πόσο μάλλον για τις οδηγίες από τον πύργο ελέγχου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Sicilia, φαίνεται πως το πρόβλημα ήταν στο ξυπνητήρι του εναέριου ελεγκτή βάρδιας, και το οποίο δεν χτύπησε.

Το σχόλιο του πιλότου του αεροσκάφους ήταν «στα 42 χρόνια υπηρεσίας δεν μου είχε συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο», ενώ η εφημερίδα τονίζει πως δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστό ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες για τον ελεγκτή που άργησε.

Πηγή: www.ertnews.gr

Σχολιάστε