ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

Βασίλης Κικίλιας: “Επαναλειτουργία του γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη, μεγάλη αγορά για εμάς η Αυστραλία”

Με περίπατο στα Αναφιώτικα στην Πλάκα, ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, και ο Αυστραλός πρέσβης στην Ελλάδα, ArthurSpyrou, επισημοποίησαν την επαναλειτουργία του γραφείου του ΕΟΤ στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στη Μελβούρνη. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές για την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και Αυστραλίας στον τομέα του τουρισμού.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι η τουριστική περίοδος έχει αρχίσει από τις αρχές Μαρτίου, τονίζοντας ότι «ο τουρισμός δεν τελείωσε ποτέ στην Αθήνα, διήρκεσε καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών και απόδειξη είναι ότι για τους πρώτους μήνες του χρόνου, Γενάρη, Φλεβάρη και Μάρτη του 2023 είμαστε πολύ πάνω και από το 2019 και από το 2022, ενώ οι προκρατήσεις για τη θερινή σεζόν είναι της τάξης του 20% πάνω από το 2019 σε έσοδα και σε αφίξεις».

Αναφερόμενος στην συνάντησή του με τον κ. Spyrou, ο Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή μια μένα που είμαι εδώ, στην Πλάκα, με έναν εξαιρετικό διπλωμάτη και πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, τον κύριο ArthurSpyrou, ο οποίος τιμά τη θέση του ως Πρέσβης της χώρας του, έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και χαίρομαι πάρα πολύ που επί των ημερών του καταφέραμε με κοινές προσπάθειες να ξανανοίξουμε το γραφείο του ΕΟΤ –που κάποτε ήταν στο Σύδνεϋ- τώρα στη Μελβούρνη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό για εμάς, γιατί η Αυστραλία είναι μια πολύ μεγάλη αγορά και τη θέλουμε στην Ελλάδα».

Αποκάλυψε, δε, ότι «ο πατέρας του κ. Spyrouήταν Διευθυντής στο γραφείο του ΕΟΤ στο Σύδνεϋ τη δεκαετία του ’70 . Ήρθαν τα πράγματα έτσι, λοιπόν, αρκετές δεκαετίες μετά, σε μια “έκρηξη” του τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα, που είναι αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς και προσπάθειας, να τον έχουμε εδώ και να βοηθάει την προσπάθειά μας και θέλω δημόσια να τον ευχαριστήσω πάρα πολύ».

Από την πλευρά του, ο κ. Spyrouτόνισε: «Θεωρώ ότι η σεζόν θα είναι πολύ μεγάλη. Το 2019 είχαμε 340.000 Αυστραλούς που ήρθαν και ανεβαίνει,  η τάση είναι ανοδική. Ξέρουμε ότι ο Αυστραλός τουρίστας που θα έρθει εδώ, δεν έρχεται μόνο για λόγους νοσταλγίας –που είναι πολύ σημαντικοί, βέβαια, κι αυτοί, όπως φαντάζεστε-, αλλά έρχεται για να ζήσει και κάτι αυθεντικό».

Στο πλαίσιο αυτό προσέθεσε ότι «γι’ αυτό είμαστε κι εμείς εδώ πέρα, γιατί κάτι πιο αυθεντικό από την Ακρόπολη και από αυτή την πλευρά της Αθήνας, την Πλάκα, δεν υπάρχει. Αλλά, το αυθεντικό είναι, επίσης, και το οδοιπορικό και η αναρρίχηση και το diving. Είναι και όλα αυτά που έχουν δώσει μια μεγαλύτερη εμβέλεια στον τουρισμό της Ελλάδας, πέρα από το σουβλάκι και τη θάλασσα.  Εκεί είναι που θα σταθεί ο Αυστραλός και αυτά θα αναδείξουμε με αυτή την προσπάθεια».

Σχολιάστε