ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Γιατί η Airbnb αποχωρεί από την Κίνα

Πρόσφατα και άλλες εταιρίες τεχνολογίας έχουν αποσυρθεί από τη χώρα, έπειτα από τους αυστηρούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί.

Λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να επανεστιάσουμε τις προσπάθειές μας στην Κίνα στον εξερχόμενο τουρισμό και να αναστείλουμε τις υπηρεσίες καταλυμάτων και εκδηλώσεων στην Κίνα από τις 30 Ιουλίου 2022, αναφέρει ο συνιδρυτής της Airbnb, Nathan Blecharczyk. Ωστόσο, οι Κινέζοι πελάτες της πλατφόρμας θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις δωματίων εκτός Κίνας.

Η Airbnb ανακοίνωσε ότι η λειτουργία της στην Κίνα ξεκίνησε πριν έξι χρόνια και έκτοτε απέκτησε 25 εκατ. πελάτες στη χώρα. Σύμφωνα με την εταιρία, οι κρατήσεις στην Κίνα αντιπροσώπευαν μόλις το 1% του συνόλου κρατήσεων παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Η πλατφόρμα αντιμετωπίζει προβλήματα με τον σκληρό ανταγωνισμό στην Κίνα. Κατά τα τελευταία χρόνια, τα αυστηρά μέτρα απομόνωσης που λάμβανε η Κινεζική κυβέρνηση κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, προκάλεσαν περαιτέρω δυσκολίες στη λειτουργία της.

Η απομάκρυνση της Airbnb ακολουθεί σειρά αποχωρήσεων εταιριών της Δύσης από τη χώρα, όπως οι LinkedIn και Yahoo οι οποίες αποχώρησαν τους τελευταίους μήνες έπειτα από τους περιορισμούς που επέβαλε το Πεκίνο στις λειτουργίες των εταιριών τεχνολογίας. Οι υπηρεσίες της Google δεν διαθέσιμες στην Κίνα εδώ και χρόνια, και το Facebook δεν έχει κάνει την εμφάνισή του στη χώρα.

Για παράδειγμα, οι διαδικτυακές πλατφόρμες στην Κίνα υποχρεούνται να κοινοποιούν τα δεδομένα των Κινέζων χρηστών τους στις αρχές, έπειτα από αίτηση, και να αφαιρούν περιεχόμενο το οποίο απαγορεύεται στη χώρα, όπως αναφορές στις Διαδηλώσεις της Πλατείας Τιενανμέν. Άλλοι κανονισμοί θέτουν περιορισμούς στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών. Το περασμένο καλοκαίρι, οι κινεζικές αρχές όρισαν έναν μέγιστο αριθμό ωρών που θα μπορούσαν να περάσουν οι ανήλικοι παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια. Τα παιδιά και οι νέοι επιτρέπεται να παίζουν μόνο τρεις ώρες την εβδομάδα – Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 8 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Σχολιάστε