Slider

Δυο πονοκέφαλοι για την ΑΤΤΙCA

Δεν είναι μόνο το πλοίο ΚΡΗΤΗ ΙΙ της ΑΝΕΚ που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μετά τις συνεχόμενες ματαιώσεις δρομολογίων του λόγω βλαβών και μάλιστα δυο φορές μέσα στις εορτές του ΠΑΣΧΑ,φαίνεται πως ακόμα ένα πλοίο δηλώνεται ως ανεπιθύμητο στο επιβατικό κοινό των νησιωτών και δεν είναι άλλο από το πολύπαθο ΠΡΕΒΕΛΗΣ.

Έτσι πλέον παρα το γεγονός ότι η δρομολόγηση του είναι περιοδική(;) μέχρι να ολοκληρώσει την ετήσια συντήρηση του το Blue star Chios που υπηρετεί όχι απλά επάξια την γραμμή αλλά έχει αγαπηθεί και ιδιαίτερα οι κάτοικοι αντιδρούν.

Έστειλαν μάλιστα επιστολή στον ίδιο τον Υπουργό.

Θέμα: «Διαμαρτυρία για την επαναδρομολόγηση του Ε/Ο Πρέβελης στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση Καρπάθου και Κάσου»

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την λύπη και την έντονη ανησυχία μας αναφορικά με την απόφαση που έλαβε το Υπουργείο σας ώστε να επαναδρομολογήσει το Ε/Ο «Πρέβελης» στην ακτοπλοϊκή σύνδεση από Πειραιά για Κάσο και Κάρπαθο το χρονικό διάστημα από 13.05 έως 06.06, λόγω ακινησίας του εδώ και ένα χρόνο πλοίου που εκτελεί το εν λόγω δρομολόγιο Ε/Ο «Blue Star Chios».

Παρά το γεγονός ότι γίνεται απόλυτα κατανοητή η ανάγκη και η μέριμνα τόσο του Υπουργείου όσο και της ακτοπλοϊκής εταιρείας για την ακινησία και την αντικατάσταση ενός πλοίου για λόγους συντήρησης και επισκευών με γνώμονα πάντα την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων, η επαναφορά του Ε/Ο «Πρέβελης» το οποίο εξυπηρέτησε ομολογουμένως για αρκετά χρόνια το συγκεκριμένο δρομολόγιο ώστε να καλύψει το επικείμενο κενό, μας προβληματίζει και μας ανησυχεί έντονα.

Η χρονική στιγμή αυτής της αλλαγής στην έναρξη ουσιαστικά της τουριστικής περιόδου και η επανατοποθέτηση ενός πλοίου το οποίο μετά την απόσυρση του από το δρομολόγιο μας και παρά τις προσπάθειες του νέου ιδιοκτήτη στον οποίο περιήλθε δεν βρήκε νέα μόνιμη ακτοπλοϊκή γραμμή εξυπηρέτησης, δημιουργούν σειρά ερωτημάτων με την αγωνία όλων των ακριτών νησιωτών συμπατριωτών μας να εστιάζεται στην βάση του ότι η εν λόγω επαναφορά του Ε/Ο «Πρέβελης» στην γραμμή, πρόκειται να προσλάβει μόνιμο χαρακτήρα επιβεβαιώνοντας το ρηθέν «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

Με την τοποθέτηση στην επιδοτούμενη γραμμή της Κασοκαρπαθίας από πέρυσι τον Μάιο του νεότερου και ταχύτερου Ε/Ο «Blue Star Chios», σημειώθηκε αξιοσημείωτη αύξηση της τουριστικής κίνησης στα νησιά μας, αναδεικνύοντας τα ως δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς καθ’ όλη την διάρκεια της περιόδου.

Η παροχή ποιοτικότερων συγκοινωνιακών υπηρεσιών με γρηγορότερη πρόσβαση στους νησιωτικούς προορισμούς, επέδρασε άμεσα και θετικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας επιβραβεύοντας την απόφαση της Κυβέρνησης για την απόσυρση από την γραμμή του Ε/Ο «Πρέβελης», η οποία ευελπιστούμε και ζητούμε παράλληλα να μην αλλάξει μετά την προσωρινή ακινησία του Ε/Ο «Blue Star Chios».

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε όπως ενσκήψετε και μεριμνήσετε στο δίκαιο των διαχρονικών αιτημάτων μας, για εμπιστοσύνη και αξιοπιστία των δρομολογίων της Κασοκαρπαθίας μέσω της συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιακών υπηρεσιών, οι οποίες είναι σημαντικό και αναγκαίο να παρέχονται από πλοία νεότερης γενιάς, απρόσκοπτα και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους αναβαθμίζοντας το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων στα απομακρυσμένα νησιά μας.

Με εκτίμηση, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Ν. Διακογεωργίου Γεώργιος Ν. Αναστασιάδης

Λέτε τώρα να αρχίσουν και οι Κρητικοί τις επιστολές μέχρι και τον πρωθυπουργό αν ξαναδούν το ΚΡΗΤΗ ΙΙ στα δρομολόγια;

Γιατί έχουμε την αίσθηση ότι ο Υπουργός ακόμα δεν έχει καταλάβει την διαφορά μεταξύ …πλώρης και πρύμνης…συνεπώς τζάμπα καίει η λάμπα!

Σχολιάστε