ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η Ε.Ξ. Χανίων για την Ryanair: “Είμαστε υπέρ των ανοιχτών αγορών και των ανοιχτών αιθέρων”

“Eίμαστε υπέρ των ανοιχτών αγορών, των ανοιχτών αιθέρων, των ανταγωνιστικών τιμών σε όλα τα επίπεδα της τουριστικής αλυσίδας”, τονίζει η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων σε ανακοίνωσή της μετά τη συνάντηση με την Ryanair στα Χανιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Σχετικά με τη  συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Ryanair, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων παρευρέθη προκειμένου να ακούσει τις πάντα ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και αξιολογήσεις για την πορεία της επιβατικής κίνησης από τους εκπροσώπους της συγκεκριμένης εταιρείας.

Είναι γνωστό ότι η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, από την ίδρυσή της με τη σημερινή μορφή έχει αναφανδόν υποστηρίξει, με διάφορους τρόπους, την προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών, μεταξύ αυτών και της Ryanair  από το 2014 και παράλληλα την καθιέρωση του Νομού Χανίων ως έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό με κυρίαρχο στοιχείο την προσβασιμότητα όσο το δυνατό περισσότερους μήνες τον χρόνο και με βέλτιστο στόχο να υπάρχουν πτήσεις σε δωδεκάμηνη βάση.

Η χθεσινή συνάντηση, πολύ ενδιαφέρουσα, είχε ως μήνυμα τη μείωση τελών προσγείωσης κατά τους χειμερινούς μήνες, κάτι φυσικά που έχουμε επικαλεστεί και έχουμε πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση τα έτη 2014, 2015, 2016 τα αρμόδια Υπουργεία και σε ένα βαθμό έχει επιτευχθεί, καθώς η Fraport Greece προσφέρει ένα κίνητρο για την υποστήριξη της χειμερινής περιόδου και πιο συγκεκριμένα, για κάθε νέα διεθνή πτήση που θα εκτελείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δίνει 7 ευρώ για κάθε αναχωρούντα επιβάτη κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου (Νοέμβριος – Μάρτιος).

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την ενίσχυση των αεροπορικών εταιρειών που ήδη χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο Χανίων, την προσέλκυση ακόμα νέων αεροπορικών εταιρειών και φυσικά τη διαφήμιση του Ν. Χανίων μέσω εταιρειών όπως η Marketing Greece.

Παράλληλα συνεχίζουμε την εξαιρετική μας συνεργασία για τη διαφήμιση του Ν. Χανίων με την Περιφέρεια Κρήτης και με τους Δήμους του Ν. Χανίων.

Είμαστε βέβαιοι ότι η χθεσινή συνάντηση και συναντήσεις στο μέλλον, κυρίως των εμπλεκόμενων πλευρών (αεροδρόμιο, αεροπορικές εταιρείες κ.λπ.) και με τη δική μας προσπάθεια θα έχουν ένα αίσιο τέλος και φυσικά την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στο αεροδρόμιο του Νομού μας.

Η προσπάθειά μας συνοψίζεται στη δήλωση που κάναμε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης, ότι είμαστε υπέρ ανοιχτών αγορών, ανοιχτών αιθέρων, ανταγωνιστικών τιμών σε όλα τα επίπεδα της τουριστικής αλυσίδας”.

Σχολιάστε