ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΙΑΤΑ: Φθηνότερες οι πτήσεις στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες

Μειωμένες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια στην Ευρώπη προβλέπει για τους επόμενους μήνες η παγκόσμια ένωσης αερομεταφορών, ΙΑΤΑ, δηλαδή στο πρότυπο της Κίνας όπου η κίνηση έχει αυξηθεί και το κόστος των εισιτηρίων είναι περίπου κατά ένα τέταρτο μειωμένο σε σύγκριση με τα περυσινά επίπεδα.

Η ΙΑΤΑ δήλωσε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει όσον αφορά τις επιπτώσεις της πανδημίας στις αερομεταφορές. Αεροπορικές εταιρίες στην Ασία αποκαθιστούν την κίνηση στις αερομεταφορές με χαμηλές τιμές σε δρομολόγια του εσωτερικού. Αντίστοιχη εξέλιξη προβλέπεται και στην Ευρώπη, όπως δήλωσε ο επικεφαλής Οικονομικών της ΙΑΤΑ,  Brian Pearce.

Από τις 21 Απριλίου, οι πτήσεις παγκοσμίως παρουσιάζουν αύξηση 30%, όμως η αύξηση αυτή συνεχίζει να είναι πολύ χαμηλή, επισημαίνει η ένωση.

Συνολικά, η κίνηση στις αερομεταφορές συνεχίζει να βρίσκεται 73% κάτω σε σύγκριση με τα επίπεδα στις αρχές της χρονιάς. Σύμφωνα με τελευταίες αναλύσεις δεδομένων, στις 21 Απριλίου είχε σημειωθεί το χαμηλότερο επίπεδο δραστηριότητας πτήσεων, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων μεταφοράς φορτίου. Οι επιβατικές πτήσεις σημείωσαν πτώση 98-99%.

Σχολιάστε