ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Κινέζοι τουρίστες θα έρθουν με κρουαζιερόπλοιο στη Ρόδο

Αναπληρωματικό μέλος στην εκτελεστική επιτροπή του συνδέσμου Δήμων ιαματικών πηγών Ελλάδας εξελέγη η αντιδήμαρχος τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο για την ανάδειξη νέας διοίκησης την επόμενη διετία.

Η αντιδήμαρχος παραβρέθηκε στις διαδικασίες μετά από σχετική πρόσκληση, μαζί με το δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Ψυλλάκη και όπως δήλωσε χτες στα μέσα ενημέρωσης «έτσι θα έχουμε δυναμική παρουσία στα τεκταινόμενα που έχουν να κάνουν με την εξέλιξη και την τουριστική προβολή των ιαματικών πηγών».

Παράλληλα έγινε ενημέρωση για την έκθεση «Ελληνικές διακοπές» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 21 έως τις 23 Μαΐου και στην οποία θα συμμετέχει ο σύνδεσμος καθώς θα υπάρχει ένα θεματικό workshop, το οποίο θα έχει θέμα τις εξελίξεις στο θερμαλικό τουρισμό, στο οποίο θα μιλήσουν αξιόλογοι ομιλητές.

Επίσης όπως δήλωσε χτες η κα Χατζηλαζάρου, «είναι σημαντικό το γεγονός ότι ανοίγει το ΕΣΠΑ και ο Δήμος ετοιμάζεται στο επόμενο διάστημα να ξεκινήσει κάποιες μελέτες για να αξιοποιηθεί το κομμάτι το ιαματικής πηγής Καλλιθέας, για το οποίο έχουμε πάρει την πιστοποίηση και μπορούμε να μπούμε στη δεύτερη φάση των διαμορφώσεων και άλλων δράσεων. Οι υπηρεσίες αυτές θα δώσουν εναλλακτικές προτάσεις στο τουριστικό προϊόν της Ρόδου» ενώ έκανε γνωστό ότι το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο ημερίδα σε συνεργασία με το σύνδεσμο ιαματικών πηγών με παράλληλη συνεδρίαση του δ.σ.

Σε έκθεση στη Νέα Υόρκη

Η αντιδήμαρχος ανακοίνωσε επίσης, ότι ο Δήμος Ρόδου μέσω της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου θα συμμετέχει σε έκθεση που γίνεται στη Νέα Υόρκη σε μία προσπάθεια να προσεγγίσει η Ελλάδα τους Αμερικανούς τουρίστες. «Η έκθεση θα γίνει στις 11 έως 13 Μαΐου, και εντάσσεται στις δράσεις που γίνονται για να ενημερώσουμε τους Αμερικανούς και να ανοίξουμε ένα διάλογο μαζί τους, όχι μόνο με τους επισκέπτες αλλά και με τον απόδημο ελληνισμό. Θα γίνουν διάφορες συναντήσεις, και είναι μία σημαντική εξέλιξη σε συνδυασμό με τις απευθείας πτήσεις που έχουν ξεκινήσει στην emirates απευθειας από τη Νέα Υόρκη, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα και σε μεμονωμένους Αμερικανούς να έρθουν και να επισκεφτούν τα νησιά μας και μάλιστα τη Ρόδο, που είναι γνωστός ως κοσμοπολίτικος προορισμός» δήλωσε η κα Χατζηλαζάρου.

Κινέζοι τουρίστες στη Ρόδο

Παράλληλα, η αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στην επίσκεψη Κινέζων τουριστών στη Ρόδο στις 26 του μήνα που θα φτάσουν στο νησί μας με κρουαζιερόπλοιο και οι οποίοι συμμετέχουν στην πρώτη κρουαζιέρα που γίνεται στην Ελλάδα αποκλειστικά για Κινέζους.

«Επίσης, υπάρχει μία πρόθεση να ανοίξουμε και τις αγορές της ανατολής, πρόσφατα ξεκίνησε και απευθείας πτήση από την air china με την Αθήνα, σε ένα συνδυασμό που ήδη είχε συζητηθεί στην έκθεση sea trade στο Μαΐάμι, με home porting τον Πειραιά. Μάλιστα στις 26 του μήνα θα καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο και στη Ρόδο και θα έχουμε τη δυνατότητα οι 250 Κινέζοι που συμμετέχουν στο πρώτο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας μέσω της Celestyal να επισκεφτούν και το νησί μας.

Θεωρώ ότι, υπάρχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον από τις νέες αγορές και είναι σημαντικό γιατί μπορούν και τοπικοί επιχειρηματίες πλέον να κινηθούν μέσω των νέων εξελίξεων και να δημιουργήσουν πακέτα τα οποία θα έχουν κύριο προσανατολισμό το νησί μας και θα δώσουν και την περιβόητη επιμήκυνση της τουριστικής σαιζόν.

Είναι σημαντικό να στοχεύσουμε όχι μόνο στην ποσότητα και στα νούμερα αλλά και σε μεμονωμένους ποιοτικούς πελάτες οι οποίοι θα κινήσουν την αγορά. Ήδη βλέπουμε ένα τρομερό άνοιγμα από την Ισραηλινή αγορά, η οποία χρόνο με το χρόνο αυξάνεται και η οποία δίνει ανάσα στην τοπική αγορά για να κινηθεί», κατέληξε η κα Χατζηλαζάρου.

Πηγή : εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ / rodiaki.gr

Σχολιάστε