ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

Κοινή προσπάθεια για την βελτίωση της εικόνας της Ρόδου

Την πρώτη τους συνάντηση πραγματοποίησαν χτες, ο αντιπεριφερειάρχης ενέργειας και φυσικών πόρων Γιάννης Φλεβάρης και η αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και πρασίνου Λίτσα Κρεμαστινού με σκοπό να θέσουν τις βάσεις συνεργασίας ανάμεσα στην περιφέρεια και το δήμο Ρόδου.

Όπως τονίστηκε, θα καταβληθεί προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας της πόλης της Ρόδου ενώ θα υπάρξει συντονισμός ενεργειών και δράσεων καθώς και συνεργασία, με τακτικές συναντήσεις και στο μέλλον.

Όπως δήλωσε στη «Ρ» αμέσως μετά τη συνάντηση ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης,  συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς ταυτίζονται οι τομείς δράσεις και είναι αναγκαία γη συνεργασία της περιφέρειας με τους δήμους και φυσικά με το δημο Ρόδου που είναι ο μεγαλύτερος νησιωτικός δήμος του νοτίου Αιγαίου.

«Υπάρχει η δυνατότητα με πολύ καλό συντονισμό να επισημάνουμε τομείς δράσεων και από κοινού να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης. Ήδη προγραμματίζονται από πλευράς περιφέρειας δράσεις περιβάλλοντος και αντίστοιχα ο δήμος Ρόδου εστιάζει στην εμφάνιση της πόλης καθώς και συνεργασία σε άλλους τομείς όπως να περάσει η εικόνα του περιβάλλοντος και στα σχολεία και στη νεολαία αλλά κυρίως στη συνείδηση του κόσμου.

Μιλήσαμε για τις αρμοδιότητες της επιτροπής περιβάλλοντος που συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα, και τη δράση του ειδικού κλιμακίου ελέγχου ποιότητας του περιβάλλοντος. Θέλουμε με το δήμο να προχωρήσουμε από κοινού και όπου δούμε συμπεριφορές που πληγώνουν την πόλη να τις πατάξουμε και να τις αντιμετωπίσουμε».

Πάντως σύμφωνα, με τον αντιπεριφερειάρχη είναι πολλά τα θέματα που θα εξεταστούν και περνούν μέσα από υπηρεσίες που δεν έχουν τη στελέχωση και την πληρότητα που θα έπρεπε.

«Είμαι ευτυχής γιατί οι δυνατότητες η δυναμική  και η αποτελεσματικότητα της διεύθυνσης περιβάλλοντος με την προσθήκη ενός άξιου στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης του κ. Κάλλιστου Διακογεωργίου του εντεταλμένου για το περιβάλλον θα βοηθήσει για να εντοπίσουμε ζητήματα ενώ θα ζητήσουμε και τη συνδρομή του δήμου Ρόδου.

Αποφασίσαμε να έχουμε συναντήσεις σε τακτικά χρονικά διαστήματα, ενώ το επόμενο διάστημα θα επισκεφτούμε μαζί με τον κ. Διακογεωργίου τις υπηρεσίες του δήμου Ρόδου για να προγραμματίσουμε ενέργειες και να φτιάξουμε μία θεματική ατζέντα για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα.

Μάλιστα έθεσα ως πρώτο αντικείμενο, ένα μνημείο του πολιτισμού μας που είναι η μεσαιωνική γέφυρα στην περιοχή Τσαΐρι που σήμερα είναι στην κυριολεξία πνιγμένη μέσα στις καλαμιές και στην άγρια βλάστηση. Εκεί θα υπάρχει παρέμβαση μετά τη Λαμπροβδομάδα, θα καθαριστεί και θα αναδειχτεί αυτό το μνημείο» κατέληξε ο κ. Φλεβάρης.

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος περιβάλλοντος Κάλλιστος Διακογεωργίου δήλωσε, μιλώντας για τον τομέα που έχει αναλάβει μετά τον ανασχηματισμό στο σχήμα διοίκησης της περιφέρειας τα εξής: «πρόκειται για έναν τομέα που μας φέρνει κοντά στον πολίτη και την κοινωνία, ο οποίος έχει σχέση και με τον πολιτισμό. Γι’ αυτό το λόγο πολιτισμός ίσον περιβάλλον και περιβάλλον ίσον άνθρωπος.

Πιστεύω ότι μπορούμε να δουλέψουμε και ομαδικά και αρμονικά, ενώ με τον κ. Φλεβάρη θα δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα ώστε να πραγματοποιήσουμε επισκέψεις σε όλα τα νησιά από το πιο απομακρυσμένο μέχρι και το τελευταίο χωριό της Ρόδου.

Ο σκοπός μας είναι να επισκεπτόμαστε εμείς τους πολίτες και όχι οι πολίτες την περιφέρεια. Με αυτό το πνεύμα και με τις οδηγίες του περιφερειάρχη πιστεύω απόλυτα ότι το έργο μας θα γίνει ακόμα πιο ορατό. Έχουμε άξιους συνεργάτες και όλοι μαζί ομαδικά θα κάνουμε την υπέρβαση».

Πηγή : εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ / rodiaki.gr

Σχολιάστε