ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Κορονοϊός: Το ένα μετά το άλλο τα ξενοδοχεία αλλάζουν χρήση για να επιβιώσουν – Ποια εναλλακτική βρήκαν!

Εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού και με τον τουρισμό να έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, τα ξενοδοχεία αλλάζουν χρήση για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

ξενοδοχείο αλλαγή χρήσης λόγω κορονοϊού λήψη στην πισίνα

Τα ξενοδοχεία και ο τουρισμός γενικότερα πλήττονται από τον κορονοϊό, με τα οριζόντια lockdown αλλά και με τις απαγορεύσεις και περιορισμούς στα ταξίδια με αεροπλάνα ανά τον κόσμο, οπότε πολλές ξενοδοχειακές εταιρείες έχουν βρει μια εναλλακτική λύση για να επιβιώσουν μέχρι να τελειώσει όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση.

Η εναλλακτική λύση των ξενοδοχείων

Τα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο βρίσκουν διάφορους τρόπους να επιβιώσουν της κρίσης με τον κορονοϊό, ακολουθώντας τα βήματα πολλών αεροπορικών εταιρειών που κάνουν το ίδιο, είτε μετετρέποντας τα αεροπλάνα σε εστιατόρια, όπως η Singapore Airlines, που οι κρατήσεις για το pop up εστιατόριό της εξαντλήθηκαν, είτε προσφέροντας σε delivery το φαγητό του αεροπλάνου.

Η βασική εναλλακτική όμως έχει να κάνει με την ενοικίαση των χώρων των ξενοδοχείων σε εργαζομένους και εταιρείες, απουσία φυσικά των τουριστών. Η TUI μάλιστα το έκανε αυτό πρόσφατα σε ακίνητά της, ακολουθώντας τη γαλλική Accor και την αμερικανική Marriott.

ξενοδοχείο αλλαγή χρήσης λόγω κορονοϊού ενοικίαση κοινόχρηστων χώρων

Οι δύο κολοσσοί της φιλοξενίας πραγματοποιούν ήδη τις πρώτες δοκιμές τους στο νέο αυτό εγχείρημα. Η Accor έχει ήδη ανοίξει ευέλικτους χώρους γραφείων σε ξενοδοχεία στη Γαλλία, ενώ τώρα σκέφτεται να αναπτύξει αυτή την δραστηριότητα στην Ισπανία. Για παράδειγμα, η ξενοδοχειακή αλυσίδα έχει επενδύσει στη διαίρεση των χώρων στα ξενοδοχεία Wojo.

Το Aloft Hotel στη Μαδρίτη, που ανήκει στην Marriott, ξεκίνησε μια προσφορά με 12 ευρώ την ημέρα, που περιλαμβάνει πρωινό, Wi-Fi, απεριόριστο καφέ και τσάι. Αυτήν τη στιγμή, η υπηρεσία έχει από 4 έως 6 άτομα καθημερινά.

Σε μερικούς μήνες από τώρα φαίνεται πως όλο και περισσότερες αλυσίδες ξενοδοχείων πρόκειται να προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες, με στόχο να προσελκύσουν επισκέπτες-εργαζόμενους, γεμίζοντας τα άδεια δωμάτια και τους χώρους τους, καθώς οι τουρίστες θα αργήσουν να φτάσουν και ο τουρισμός θα ανακάμψει πολύ αργότερα.

Σχολιάστε