Slider

Μαρίτα Καράτζη: Ανοίγει νέο ξενοδοχείο στην Κρήτη – Στόχος οι 1.000 κλίνες

Ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο για 1.000 κλίνες στην Κρήτη έρχεται ο όμιλος MK Hotel Collection της Μαρίτας Καράτζη, με το άνοιγμα την 1η Ιουνίου του Pnoé Breathing Life. Πρόκειται για το 5 αστέρων resort στην παραλία του Καρτερού, στον νομό Ηρακλείου, πρώην Amnissos Beach, το οποίο εξαγόρασε πέρυσι ο Cretan Investment Group, μέσω της εταιρείας του, MK Hotel Collection.

Το Pnoé Breathing Life είναι ένα adults-only resort, το οποίο αποτελείται από 60 σουίτες, καθεμία με ιδιωτική πισίνα, ενώ στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται το Pnoé Spa, fitness center, πισίνα, pool bar, 2 εστιατόρια, rooftop bar, boutique και mini market. Το φυσικό περιβάλλον της περιοχής διαδραμάτισε κυρίαρχο ρόλο στον σχεδιασμό, με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο, ενώ η πέτρα, το μάρμαρο και το ξύλο ενσωματώνονται αρμονικά στη μινιμαλιστική αισθητική του.

Στον πυρήνα της φιλοσοφίας του είναι η ευεξία και αυτό θα γίνεται αντιληπτό από τη στιγμή της άφιξης: όταν θα καλωσορίζεται από τον Journey Mentor, θα έχει τη δυνατότητα για αποσυμπίεση από το ταξίδι μέσα από το Welcome Circle με μια σειρά από ειδικές αναπνοές.

Η ομάδα του Pnoé, άλλωστε, είναι άρτια εκπαιδευμένη από την Τζίνα Πούλου, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της Buteyko Clinic, εφαρμόζοντας τεχνικές αναπνοής που θα αναζωογονήσουν τον ταξιδιώτη και θα τον προετοιμάσουν για μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής. Στον χώρο του Pnoé Spa οι φιλοξενούμενοι θα ανακαλύψουν μια σειρά signature θεραπειών με παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές, όπως οι Zerobody, Hyperbaric Oxygen Therapy και Breathwork Therapy, ένα bespoke Detox Ritual, αλλά και θεραπείες προσώπου.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη φιλοσοφία του Pnoé Breathing Life κατέχει και η γαστρονομία, με τα εστιατόρια του ξενοδοχείου, Thymises by Peskesi και Αnása, να αποτίουν φόρο τιμής στις κρητικές και μεσογειακές γεύσεις. Με ιστορία από το 1998, το Peskesi, του Παναγιώτη Μαγγανά, φέρνει από το αγρόκτημα στο τραπέζι γευστικές προτάσεις που αναδεικνύουν την παράδοση της Κρήτης, ενώ ο chef Νίκος Αποστολάκης, που έχει επιμεληθεί το μενού, παρουσιάζει τις επιλογές τους σε μοσχαρίσιες κοπές και ψάρια ωρίμανσης.

Το τμήμα εστίασης του ξενοδοχείου συμπληρώνεται από το Uranos Rooftop Bar για κοκτέιλ, fine drinking, πούρα και γεύσεις ναργιλέ, αλλά και επιλογές σε sushi από τον sushi specialist Προκόπη Κουρή.

Pnoé Breathing Life
Pnoé Breathing Life@pnoe-breathinglife.com

Την εμπειρία συμπληρώνουν οι Journey Planners του ξενοδοχείου, που είναι σε θέση να προτείνουν ξεχωριστές διαδρομές και προτάσεις για την εξερεύνηση της Κρήτης. Επιπλέον, μέσα από μια tailor-made συνεργασία με την Explor, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με το κρητικό φυσικό περιβάλλον μέσα από V.I.P. Safari, πεζοπορία, αναρρίχηση, ιστιοπλοΐα και εξορμήσεις με σκάφος.

Ένας ξενοδοχειακός όμιλος στην Κρήτη

Αν και η Μαρίτα Καράτζη δεν είναι καινούρια στον χώρο, ο όμιλος Cretan Investment Group και ο επενδυτικός του βραχίονας στον κλάδο της φιλοξενίας MK Hotel Collection ανήκουν στους σχετικά πρόσφατους ομίλους της χώρας. Έπειτα από δύο δεκαετίες στον κλάδο του τουρισμού, μέσω της δραστηριοποίησής της στην οικογενειακή εταιρεία, που έχει στην ιδιοκτησία της τα πολυβραβευμένα Nana Beach και Nana Princess, η κ. Καράτζη πούλησε το ποσοστό της στον αδελφό της, Αντώνη, και ακολούθησε τη δική της ανεξάρτητη πορεία.

Τον Νοέμβριο του 2020 απέκτησε το AKS Minoa Palace, το οποίο ύστερα από δύο φάσεις ανακαίνισης άνοιξε ως Sentido Unique Blue Resort, τον Απρίλιο του 2021, με 119 δωμάτια.

Ακολούθησε η εξαγορά του Amnissos Beach στην παραλία του Καρτερού, το οποίο ανοίγει την επόμενη εβδομάδα ως Pnoé Breathing Life, ενώ ετοιμάζεται και η all-suites μονάδα Cicada Suites, δίπλα στο Sentido Unique Blue Resort, αλλά και το Cicada Seascape Experience, ένα ξεχωριστό γαστρονομικό brand που έχει αναπτύξει ο όμιλος στην ίδια παραλία. Η συνεργασία με τον μεγάλο tour operator DER Touristik, στον οποίο ανήκει το brand Sentido, δίνει μεγάλη δυναμική στα ξενοδοχεία του MK Hotel Collection, καθώς ο γερμανικός ταξιδιωτικός όμιλος μεταφέρει εκατομμύρια Γερμανούς τουρίστες κάθε χρόνο, ιδίως στην Κρήτη.

Επίσης, η Μαρίτα Καράτζη έχει εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει σε πιθανό διαγωνισμό για την ανάληψη του παρακείμενου Ξενία Καρτερού.

Πέρυσι η CIG απέκτησε το Village Resort & Waterpark στη Χερσόνησο της Κρήτης, με 275 δωμάτια και waterpark, στο οποίο ο όμιλος έχει προγραμματίσει επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 15 εκατ. ευρώ.

powergame.gr

Σχολιάστε