ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Μπλακ άουτ στα αεροδρόμια την ερχόμενη Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου

Δεν θα εκτελεστεί καμία πτήση εξαιτίας της απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και των Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας αεροδρομίων

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στις πτήσεις, καθώς εντείνεται η κόντρα των εργαζομένων στα αεροδρόμια με το υπουργείο Μεταφορών με αιχμή το σχέδιο νόμου για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Αποτέλεσμα η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τόσο των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας όσο και των ηλεκτρονικών ασφαλείας, οι οποίοι περνούν από τις στάσεις εργασίας που πραγματοποίησαν αυτήν την εβδομάδα σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, θα έχουμε μπλακ άουτ στα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση ύστερα από την απόφαση του Δ.Σ. της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ που είναι προγραμματισμένη για εκείνη την ημέρα.

Οι κινητοποιήσεις όμως δεν θα σταματήσουν εκεί, καθώς έχει ήδη ληφθεί απόφαση για 5ωρες στάσεις εργασίας για την Κυριακή 18 Οκτωβρίου και ώρα 13.30 έως 18.30 τοπική και για τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και ώρα 07.30 έως 12.30 τοπική.

Τα αιτήματα του κλάδου αφορούν το σχέδιο νόμου ««Σύσταση, λειτουργία και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και ρύθμιση ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας», μέσω του οποίου θίγονται θεσμικού χαρακτήρα δικαιώματα των μελών μας και ειδικότερα οι προτεινόμενες διατάξεις που αφορούν σε θεσμικά και μισθολογικά ζητήματα (κατάρτιση Σχεδίου Επιδόσεων και σύνδεσή του με το επίδομα και την αποζημίωση Eurocontrol, ασφάλεια πτυχίου, κ.λπ.) καθώς και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών κατά τον μήνα Σεπτέμβριο.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν και οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί ασφαλείας των αεροδρομίων, οι οποίοι εξήγγειλαν 24ωρη απεργία την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 00:01 τοπική, έως την 23:59, τοπική, συμμετέχοντας στην εξαγγελθείσα απεργία της ΑΔΕΔΥ και 48ωρη απεργία από την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 00:01 έως και την Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020, 23:59, τοπική.

Η Ενωση ζητεί:

  • την απόσυρση του νομοσχεδίου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών φορέων της ΥΠΑ
  • την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του προσωπικού (νυχτερινά, εξαιρέσιμα και αποζημιώσεις Eurocontrol) και ομαλοποίηση της διαδικασίας καταβολής αυτών και
  • την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος του προσωπικού  λόγω των συνεπειών της πανδημίας, με απώλειες εισοδήματος που αγγίζουν το 70%.

Σχολιάστε