ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Νotam απαγόρευσης πτήσεων στην Ελλάδα αεροπορικών εταιρειών της Λευκορωσίας

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την αεροπορική οδηγία σύμφωνα με την οποία προβλέπεται:
α) απαγόρευση στις αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας να πετούν επάνω από τον  ελληνικό εναέριο χώρο και να προσγειώνονται στα αεροδρόμια της Ελλάδας,
β) δίνονται οδηγίες προς τις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν το FIR του  Μινσκ (Λευκορωσία) για τις πτήσεις τους.
Η NOTAM που ισχύει ήδη, έχει διάρκεια έως τις 5 Ιουλίου 2021, έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ενωσης σύμφωνα με την οποία ισχύει απαγόρευση στις αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας να πετούν στον εναέριο χώρο της Ε.Ε ή να προσγειώνονται στα αεροδρόμιά της. Ενώ για τις αεροπορικές εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ενωσης συστήνεται να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.
Εξαιρέσεις
Η αεροπορική οδηγία δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση αναγκαστικής προσγείωσης ή αναγκαστικής εναέριας διέλευσης και σε περίπτωση που η προσγείωση/απογείωση ή η εναέρια διέλευση είναι απαραίτητη για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Σχολιάστε