ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα για τη χορήγηση βίζας

Από χθες, 1η Απριλίου, ξεκίνησε η εφαρμογή του πιλοτικού  προγράμματος χορήγησης βίζας  στις πύλες εισόδου των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.  

Μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια τόνισε ότι «ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2017 τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για την τουριστική κίνηση από την Τουρκία στα νησιά αφού σημειώθηκε αύξηση 15% των αιτημάτων στο προξενείο για την έκδοση βίζας, ενώ μόνο για τον Μάρτη η αύξηση είναι της τάξης του 40%. Το προσωπικό του προξενείου  ενισχύεται όποτε είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ταχύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης ενώ υπάρχει άψογη συνεργασία με όλους τους φορείς και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου για να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις ειρήνης και φιλίας των δύο λαών μας».

Όσον αφορά στο πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης θεωρήσεων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος, Σύμη και Καστελόριζο) θα εφαρμοστεί και εφέτος με διάρκεια ισχύος από την 1η Απριλίου έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2017.

Η διαδικασία αφορά όλους τους κατόχους ταξιδιωτικών εγγράφων οι οποίοι υπάγονται στην υποχρέωση κατοχής θεώρησης, ευρίσκονται νόμιμα στην Τουρκία και οι οποίοι μετακινούνται απ’ ευθείας από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Εξαιρούνται οι πολίτες τρίτων χωρών οποίοι εμπίπτουν στην κατηγορία προσώπων για τα οποία απαιτείται προηγούμενη διαβούλευση.

Όπως και πέρυσι, θα χορηγούνται, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κώδικα Θεωρήσεων, θεωρήσεις Περιορισμένης Εδαφικής Ισχύος, μόνο για την Ελλάδα, μιας εισόδου, με δικαίωμα παραμονής έως 15 ημέρες. Η θεώρηση θα χορηγείται σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σύστημα «VIS», με λήψη βιομετρικών δεδομένων των αιτούντων και ηλεκτρονικό έλεγχο των αιτήσεων».
Πηγή : εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ / rodiaki.gr

Σχολιάστε