ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες δεν πωλούν εισιτήρια σε άνδρες από 18 έως 65 ετών

Χθες έγινε γνωστό ότι τα εισιτήρια σε πτήσεις απλής μετάβασης από τη Ρωσία, χωρίς επιστροφή, εξαντλήθηκαν αμέσως αφότου ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την άμεση επιστράτευση 300.000 εφέδρων.

Ωστόσο αυτό φαίνεται ότι δεν άρεσε στις ρωσικές αρχές και γι αυτό σήμερα ελήφθησαν… δραστικά μέτρα! Το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας θα εγκρίνει από δω και πέρα την πώληση αεροπορικών εισιτηρίων για ταξίδια εκτός Ρωσίας. Ύστερα από την εντολή που έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μέσω διαγγέλματος, για μερική επιστράτευση, η αναστάτωση στη χώρα είναι μεγάλη, ενώ οι πτήσεις χωρίς επιστροφή γίνονται ανάρπαστες. Ωστόσο, οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες υποχρεώθηκαν να σταματήσουν να πωλούν εισιτήρια σε άνδρες από 18 εώς 65 ετών.

Να σημειωθεί, ότι οι πτήσεις από τη Μόσχα προς Γεωργία, Τουρκία και Αρμενία, που δεν απαιτούν την κατοχή βίζας για τους Ρώσους, κατέστησαν αδύνατες αμέσως μετά το διάγγελμα του Πούτιν. Επίσης 12 απευθείας πτήσεις από την ρωσική πρωτεύουσα σε Αρμπαϊτζάν, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν και Κιργιστάν δεν εμφανίζονται καν στη σχετική ιστοσελίδα.

Παρά τις διευκρινίσεις του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ότι η επιστράτευση θα περιοριστεί μόνο σε όσους έχουν εμπειρία ως επαγγελματίες στρατιώτες, οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο για την αγορά εισιτηρίων για πτήσεις «φυγής» παρουσιάζει τρομακτική άνοδο.

Αυτό καταγράφεται από την κατακόρυφη άνοδος των αναζητήσεων στην Aviasales, την πιο δημοφιλή ιστοσελίδα στη Ρωσία για αναζήτηση και αγορά αεροπορικών εισιτηρίων, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δεδομένα των Google Trends.

Τονίζεται χαρακτηριστικά ότι οι θέσεις σε απευθείας πτήσεις προς Κωνσταντινούπουλη και Γερεβάν (σε Τουρκία και Αρμενία, δηλαδή προορισμούς στους οποίους δεν απαιτείται visa), έχουν εξαντληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα της Aviasales.

Παράλληλα, ορισμένες διαδρομές με ενδιάμεσους σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τη Μόσχα προς την Τιφλίδα της Γεωργίας, επίσης δεν ήταν διαθέσιμες, ενώ οι φθηνότερες πτήσεις από τη ρωσική πρωτεύουσα προς το Ντουμπάι κόστιζαν περισσότερα από 300.000 ρούβλια (5.000 δολάρια) , δηλαδή ποσό περίπου πέντε φορές πολλαπλάσιο του μέσου μηνιαίου μισθού.

Σχολιάστε