ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ο ΠΟΥ καλεί τους ταξιδιώτες άνω των 60 να αναβάλουν τα ταξίδια τους λόγω Όμικρον

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει τους ταξιδιώτες ηλικίας άνω των 60 ετών να αναβάλλουν τα ταξίδια τους σε περιοχές όπου υπάρχει μετάδοση της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Ο ΠΟΥ εξέδωσε νέα σύσταση για διεθνή ταξίδια έπειτα από τη νέα παραλλαγή ανησυχίας που εντοπίστηκε στη Ν. Αφρική και την εξάπλωσή της στον κόσμο.

Εκτός από τη σύσταση για τους άνω των 60, ο ΠΟΥ συστήνει αναβολή των ταξιδιών και σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή νόσο και να πεθάνουν.

Ο οργανισμός προσθέτει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί στην παρατήρησή τους για συμπτώματα κορωνοϊού, να εμβολιαστούν και να ακολουθούν πάντα τα μέτρα δημόσιας υγείας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους, όπως οι μάσκες και η αποστασιοποίηση.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι οριζόντιες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις δεν θα αποτρέψουν την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον διεθνώς και επιπλέον επιβαρύνουν τις ζωές και τα νοικοκυριά. Επιπλέον, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις παγκόσμιες προσπάθειες προστασίας της υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας καταργώντας τα κίνητρα των χωρών να καταγράφουν και να κοινοποιούν επιδημιολογικά δεδομένα.

Σχολιάστε